Θεατρική Παράσταση |

Την πρεμιέρα της παράστασής της, “Πεερ Γκυντ” του Ερρίκου Ιψεν, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την προσεχή Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στο θέατρο “Χώρα” (Αμοργού 20, Κυψέλη).

Το υπαρξιακό παραμύθι ξετυλίγουν, πάνω στη σκηνή, σαν όνειρο μέσα απο 32 εικόνες και χαλαρή χωροχρονική σύνδεση, οι συντελεστές της. Με ρεαλισμό και λυρισμό αναπαριστούν τη μαγεία του ´Ιψεν να ψυχογραφεί τα φαντασιακά αδιέξοδα της ανθρώπινης ματαιότητας και ύπαρξης, αλλά και του μεγαλείου της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Πέερ Γκυντ, άλλοτε προσγειωμένος, άλλοτε ονειροπόλος κι αγωνιστής ή ματαιόδοξα αλαζονικός ως νέος, γκρεμίζει τους μύθους του ως υπερήλικας πια, όταν ανακαλύπτει ότι έχασε σχεδόν τον εαυτό του στο κυνήγι της δόξας και του πλούτου ή κάποιας νεανικής χίμαιρας. Αέρινες φιγούρες, δυναμική κίνηση, πλαστικότητα και δυνατές εκτελέσεις απο ερασιτέχνες ηθοποιούς – φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τους επαγγελματίες συναδέλφους τους.

Το έργο, που είναι σε μετάφραση του λογοτέχνη Κ. Χατζόπουλου, σκηνοθετεί η ηθοποιός και ψυχίατρος Ζωή Σαντά, με τη βοήθεια του Σωτήρη Σεμερτζιάν. Το φωτισμό της παράστασης επιμελείται ο Παναγιώτης Μανούσης, τις φωτογραφίες ο Αχιλλέας Δημητρόπουλος, το τρέιλερ ο Βασίλης Μαγουλιώτης και τα κουστούμια η Βασιλική Καψούρου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο θέατρο “Χώρα” ως και τις 2 Ιουνίου. Ο “Πεερ Γκυντ” στις 4 Ιουνίου ανεβαινει Σερρες, συμμετεχοντας στην 7η Διεθνη Πανεπιστημιάδα. Στις 6 Ιουνίου η παράσταση θα ανέβει στο “Χώρο Δράσης” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών).

Συμμετέχουν οι φοιτητές-ηθοποιοί: Αβραμίδης Ριχάρδος, Δημητροπούλου Άννα, Δημητρόπουλος Αχιλλέας, Ζιάκα Στέλλα, Καζάνη Παναγιώτα, Κακούρα – Βαρακλή Ισμήνη, Καλογεράκου Μαρίνα, Κουτλής Γιώργος, Κρικιγιάννη Χριστίνα, Μακαρώνης Παναγιώτης, Νάκου Χριστίνα, Νταντή Δήμητρα, Ντασιώτης Παναγώτης, Παπαγεωργίου Χριστίνα, Πιτσούνης Πέτρος, Σιδέρης Γιώργος, Σουλαντίκα Ηρώ, Στεργίου Θεοδώρα, Σύλλα Ναταλία, Τασσόπουλος Θάνος, Τσικαλά – Βαφέα Μαρία, Χασάπης Αστέριος, Χριστοφόρου Ανδρέας.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Νορβηγικής Πρεσβείας στη χώρα μας

Έναρξη παραστάσεων 21:00, στο θέατρο ¨ΧΩΡΑ¨ και τηλέφωνα κρατήσεων: 6936150429, 2108673945,

Εισιτήριο: 8 ευρό κανονικό, 5 ευρό φοιτητικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;