Απόψεις | Μπιν Λάντεν | Οι ιδέες είναι αθάνατες

Ο άνθρωπος είναι θνητός, έχει συναισθήματα, παρασύρεται και επηρεάζεται. Οι ιδέες είναι αθάνατες. Μπορεί να μείνουν ανενεργές για αιώνες, να ξεθωριάσουν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά το «ξύπνημά» τους θα το αντιληφθούν όλοι. Μία ιδέα μπορεί να προκαλέσει επανάσταση. Μία ιδέα μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε ισορροπία. Οι άνθρωποι πεθαίνουν για τις ιδέες τους, αλλά ποτέ δε γίνεται το αντίστροφο.

Σήμερα διαδραματίστηκε ακόμα ένα επεισόδιο στη σχέση ανθρώπων και ιδεών. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι το τελευταίο, κατά σειρά, θύμα. Τίποτα παραπάνω. Ένας ακόμα άνθρωπος που θυσιάστηκε στο βωμό των ιδεών του. Οι αμερικανοί, με πρωταγωνιστή τον Ομπάμα που τόνωσε το προφίλ του ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας, πανηγυρίζουν για τη νίκη εναντίον της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία είναι μία κατάσταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πιστεύω με τα οποία «ποτίστηκαν» εκατομμύρια άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Η προπαγάνδα που γίνεται υπέρ της στηρίζεται στο μίσος που καλλιεργείται σε κάθε άνθρωπο. Ο καθένας μας κρύβει έναν «τρομοκράτη» μέσα του. Έχω χτυπήσει συμμαθητή μου, έχεις βρίσει τον διπλανό σου, κάνουμε αρνητικές σκέψεις για άτομα που μας περιτριγυρίζουν. Το θέμα είναι η στοχοποίηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αμερικανοί αποτελούν το φυσικό πρόσωπο στο οποίο ξεδιπλώνουν την οργή τους οι μουσουλμάνοι. Δε μπορείς να χτυπήσεις την τρομοκρατία σκοτώνοντας κάποιον που πιστεύει σε αυτή. Απλά ισχυροποιείς την αντίδραση.

Ο κύκλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου που είχε περισσότερες ζωές και από γάτα, εκείνου που κρυβόταν τόσο καιρό σε σπηλιές που εξελίχθηκαν σε παλάτια, έκλεισε. Μια ματιά αν ρίξει κάποιος στα νέα διεθνή μέτρα ασφαλείας, καταλαβαίνει ότι το κεφάλαιο της πραγματικής τρομοκρατίας τώρα ξεκινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;