Έρευνα | Συνεχής πτώση για Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες‏

Σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ ο δείκτης του Οικονομικού Κλίματος στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών για το πρώτο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στις 68,6 μονάδες, καταγράφοντας υποχώρηση σε σχέση με την επίδοση του δʼ τριμήνου του 2010 (73,1 μονάδες).

Η τιμή αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό του βʼ τριμήνου 2010 του τομέα (67 μονάδες) για την περίοδο 2000-2011 και είναι σημαντικά χαμηλότερη από το μακροχρόνιο μέσο όρο της περιόδου 2000-2010, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στις 118 μονάδες. Η οικονομική κρίση έχει βυθίσει και αυτόν τον τομέα σε ύφεση, με τους δείκτες όλων των επιμέρους κλάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία εξαγωγής του συνολικού δείκτη, δηλ. των Υπηρεσιών, του Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημειώνει μικρή άνοδο το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, παραμένοντας όμως σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Μιa ματιά στο σχετικό διάγραμμα αρκεί για να καταλάβει κανείς την πορεία των δύο αυτών σημαντικών κλάδων της οικονομίας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;