Έρευνα | Τα ψώνια χαρίζουν μακροζωία!

Αχ πόσο μ’αρέσουν οι έρευνες! Κοιτάξτε, αυτή την κατηγορία την κατέχει πολύ περισσότερο ο συνάδελφος – συντάκτης k.stathoulopoulos αλλά ας την επεξεργαστώ εγώ.

Ναι ναι ισχύει ότι τα ψώνια μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα – μας ανεβάζουν, τι περιμέναμε τις έρευνες να μας το πουν; χοχοχο…

Η συγκεκριμένη έρευνα -που έγινε στην Ταϊβάν- αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι αγορές επιμηκύνουν τη ζωή σε ηλικίες άνω των 65 ετών! Ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως είναι η σωματική και πνευματική κατάσταση, άντρες και γυναίκες που ψώνιζαν καθημερινά, ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους απέφευγαν τη «θεραπεία» μέσω των αγορών!

Όπως αναφέρουν επιστήμονες στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health», τα ψώνια μπορούν να αποτελούν παρέα, άσκηση καθώς και μια ευκαιρία να διατηρήσει κάποιος υγιεινή διατροφή!

Στην έρευνα αυτή, οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 2.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 65 ετών και άνω ανακαλύπτοντας ότι όσοι ψώνιζαν τακτικά, ζούσαν περισσότερο με όσους ψώνιζαν μια φορά την εβδομάδα ή πιο αραιά!

Να σημειώσουμε πως λήφθηκαν υπ’όψη και παράγοντες όπως σωματικοί περιορισμοί και νοητική εξασθένηση!

Δε ξέρω αν αναφέρεται η έρευνα σε αυτές τις ηλικίες μόνο, πάντως όταν αγόρασα κάτι Dsquared παπούτσια που είχα βάλει στο μάτι… Ένιωθα σα να ξαναγεννήθηκα βρε παιδί μου… 🙂

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;