Αφιέρωμα | Kurt Cobain | 17 χρόνια μετά το τέλος..

Μάρτιος του 1994. Ο Cobain βρίσκεται με τους Nirvana στην Ευρώπη για συναυλία. Την 1η Μαρτίου, επισκέπτεται γιατρό, που του διαγνώνει οξεία λαρυγγίτιδα και πως η χρόνια βρογχίτιδα που τον ταλαιπωρεί, έχει επιδεινωθεί.

Στις 4 Μαρτίου, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας του συνδυασμού μεγάλων ποσοτήτων σαμπάνιας και Rohypnol.

Στις 18 Μαρτίου, η σύζυγός του, Courtney Love, αναφέρει στην αστυνομία πως ο Cobain έχει αυτοκτονικές τάσεις. Πείθει μάλιστα τη δισκογραφική εταιρία του, να οργανώσει ένα team που να συζητήσει με τον Cobain την εισαγωγή του σε κέντρο αποτοξίνωσης. Και έτσι και έγινε. Στις 30 Μαρτίου, φτάνει στο Exodus Recovery Center στο Λος Άντζελες, για να ξεκινήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης (ηρωίνη..).

Το επόμενο βράδυ, ζήτησε να βγει στην αυλή για τσιγάρο. Πήδηξε την μάντρα, πήρε ταξί και αεροπλάνο για το Seattle. Τις επόμενες 2-3 μέρες, εθεάθη σε μέρη στο Seattle, όμως κανείς δεν ήξερε, που έμενε. Η Love βάζει ντετέκτιβ να τον βρει.

Λίγες μέρες αργότερα, το σώμα του Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Εκτός από μια ελάχιστη ποσότητα αίματος που έτρεχε από το αυτί του Κομπέιν, ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα άλλο σημάδι τραυματισμού, και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πηγούνι του. Ένα σημείωμα αυτοκτονίας βρέθηκε που έλεγε, “Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο …εδώ και πάρα πολλά χρόνια”. Οι εξετάσεις βρήκαν στο άψυχο σώμα του Cobain συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από Valium. Ήταν νεκρός εκεί για μέρες.

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Απριλίου του 1994. Ακριβώς 17 χρόνια πριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;