Facebook | «Παγίδα» για τους φοροφυγάδες

Τη χρήση του Facebook ως μέσο εντοπισμού των φοροφυγάδων ανακοίνωσε το ιταλικό Δημόσιο. «Αφήνοντας στην άκρη την μυθική, σχεδόν, εικόνα του μεγάλου αδελφού, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιολογήσουμε την χρηματική ισχύ του καθ’ ενός. Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, κάθε μέσο που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, από την εγγραφή σε πολυτελείς ομίλους, μέχρι και το Facebook», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της φορολογικής διεύθυνσης του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Μάρκο Ντι Κάπουα.

Ο Ντι Κάπουα πρόσθεσε δε ότι «Εκείνο που πρέπει να εξακριβωθεί, είναι με ποιο τρόπο οι πολίτες ξοδεύουν τα λεφτά τους. Όχι για να καταλάβουμε, απλώς και μόνο, πόσα λεφτά έχουν στην τσέπη τους, αλλά αν δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα», πρόσθεσε.

«Με στόχο την παροχή όλο και πληρέστερων πληροφοριών και υπηρεσιών στους πολίτες, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τους φορολογούμενους, πάντα μέσω Διαδικτύου», κατέληξε.

Ολα τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στις προσωπικές σελίδες του Facebook, όπως οι φωτογραφίες, τα σχετικά σχόλια φίλων, πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική κατάσταση, αλλά και οι προτιμήσεις που αφορούν τις διακοπές και τον ελεύθερο χρόνο, αποτελούν πηγές άντλησης πληροφοριών και δεδομένων για το ιταλικό Δημόσιο, σύμφωνα με σχολιαστές της είδησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;