Αφιέρωμα στους Doors στο Παλλάς

Προσωπικά τους λατρεύω. Η μουσική τους είχε «ποτίσει» τους τοίχους του δωματίου μου όταν κατά τύχη είχε πέσει το dvd τους στα χέρια μου. Το dvd ακολούθησε τελικά ολόκληρη η δισκογραφία τους. Η εμμονή εκείνης της εποχής κατέληξε σε παντοτινή λατρεία. Αυτά για μένα! Αφού όλο και κάποιο νέο γκρουπάκι μου τράβηξε τελικά την προσοχή μετά. Ωστόσο, για όσους δεν μοιράζονται την ίδια λατρεία με μένα θα σας παρακινήσω να φέρετε στο μυαλό σας το άσμα “Light My Fire” που σίγουρα κάποια στιγμή φιλοξένησε το μουσικό αυτί σας σε όποια εκτέλεση και αν “πέσατε”! (υπάρχουν πάνω από 20!)

Σαράντα χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή και αρχηγού των DOORS, Jim Morrison – και με αφορμή ακριβώς αυτήν την επέτειο- παρουσιάζεται στις 18 και 19 Μαρτίου στο Θέατρο Παλλάς, μία εκρηκτική συναυλία – αφιέρωμα.  Ένα οπτικοακουστικό θέαμα, στηριγμένο πάνω στα τραγούδια των DOORS και σε προβολές βίντεο και φωτογραφιών απ’ τη συνολική πορεία του σχήματος, αλλά και τη ζωή του Morrison.

Το θέαμα αυτό παρουσιάζεται από τους Peace Frog σε συνεργασία με τον Tony Fernandez. Οι Peace Frog είναι η πιο καλή και η πιο δημοφιλής μπάντα σε αφιερώματα των DOORS, ένα χαρισματικό γκρουπ που αποδεικνύει τη μουσική του ικανότητα, βιώνοντας επί σκηνής κάθε κίνηση και κάθε νότα, μετατρέποντας για χάρη του κοινού, οποιοδήποτε χώρο σε μία αληθινή συναυλία των DOORS.

Οι doors – ο Jim Morrison με τους Ray ManzarekRobbie Krieger και John Densmore -δημιουργήθηκαν το 1965 στο Los Angeles. Το κορυφαίο αυτό ροκ γκρουπ, που κατάφερε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του να μαγέψει τα μουσικόφιλα πλήθη, αποκτώντας τους πλέον φανατικούς οπαδούς, με θρησκευτικού τύπου σχεδόν προσήλωση και πίστη στο όνομά του και στο πρόσωπο του τραγουδιστή  Jim Morrison.

Όμως,ποιος ήταν ο Jim Morrison τελικά? Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ο Morrison είχε ό,τι ορίζει έναν rockstar. Με την παραφροσύνη του, με την σκοτεινιά του, με τις καταχρήσεις του. Κατ’ αρχήν, ήταν ειλικρινής με ό,τι έκανε, ακόμα και με τα “wrong-doing”. Τα ατέλειωτα μπλεξίματά του με την αστυνομία, το περίφημο σκηνικό του 1969 όταν κατέβασε το παντελόνι του πάνω στη σκηνή, το αυτοκαταστροφικό sex & drugs lifestyle, όλα αυτά δεν τα έκανε για να τραβήξει την προσοχή. Τα έκανε και τα ένιωθε. Τα ήθελε. Τα ζούσε.

Οι επιτυχίες τους δεν ήταν λίγες,”L.A Woman”, “Break On Through”, “Light My Fire”,”The End”,”Riders On The Storm”. Ήχοι blues, κλασσικής και pop μουσικής χαρακτήριζαν τις μελωδίες τους διαφοροποιώντας τους από τα συγκροτήματα της εποχής τους.

Ας μην πω περισσότερα όμως. Ας περιμένουμε μία παράσταση που αποδίδει φόρο τιμής στην ιστορία και την υπέρβαση, ένα μοναδικό μελωδικό αφιέρωμα σ’ έναν μουσικό μύθο, φτιαγμένη με δεξιοτεχνία, ευαισθησία και γνώση από τους Peace Frog.

Η γενικότερη κληρονομιά του Jim Morrison, του Ray Manzarek, του Robbie Krieger και του John Densmore μας αφορά, μας προκαλεί, και μας συγκινεί ακόμα, ενώ ο θρύλος των DOORS παραμένει όσο ποτέ άλλοτε ζωντανός!

Τιμές εισιτήριων:
20 το φοιτητικό, 30, 40 & 50 ευρώ

Προπώληση εισιτήριων:
Στο Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Τηλ. 210 3213 100
Στα Public, στον Παπασωτηρίου, στα Metropolis και στην Τράπεζα Πειραιώς, με την υπηρεσία Easy Ticketing (σε επιλεγμένα καταστήματα)
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 81 081 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΛΑΒΡΥΣ Ε.Π.Ε.

Ημ. Παραστάσεων: 18/03/2011 – 19/03/2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;