Προσομοίωση | Φτάσε στα όρια το αυτοκίνητό σου!

Από neolaia.gr Team 5 Μαρτίου 2011

Βαρέθηκες τα βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή που σου επιτρέπουν να οδηγείς αυτοκίνητα τα οποία, πιθανότατα, δε θα αποκτήσεις ποτέ;  Θέλεις να φτάσεις το αυτοκίνητό σου στα όρια του χωρίς να κινδυνεύσεις ούτε έσυ αλλά ούτε και οι περαστικοί;

Ένα σύγχρονο σύστημα προσομοίωσης με το οποίο ο χρήστης οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο και μπορεί να πατάει τα πεντάλ και να στρίβει το τιμόνι σαν να ήταν στο δρόμο ανέπτυξε η εταιρία Tag Systems.

Ο οδηγός βλέπει τους δρόμους και κινείται σε αυτούς ενώ πατάει κανονικά γκάζι, φρένο και στρίβει τις ρόδες. Ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται τις αλλαγές και τις κινήσεις του αυτοκινήτου και τις μεταφέρουν στο περιβάλλον της οδήγησης. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν πραγματικό 3D προσομοιωτή που διαθέτει μια σειρά από καταστάσεις, τόσο για ανθρώπους που μαθαίνουν τώρα να οδηγούν, όσο και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο μέγιστο.

Η ανώτατη ταχύτητα του προσομοιωτή είναι τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, αρκεί βέβαια και το αυτοκίνητό μας να είναι τόσο γρήγορο… Φυσικά, όσο πιο πού τρέχουμε τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η βενζίνη! Από πίστες μπορούμε να διαλέξουμε πολλούς προορισμούς. Μπορούμε να τρέξουμε σε πίστες της F1, του Nascar, ακόμα και να διανύσουμε τη διαδρομή μέχρι το φεγγάρι!

Προς το παρόν το σύστημα νοικιάζεται από την Tag Systems σε εταιρείες για εταιρική ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Ελπίζουμε σύντομα να χρησιμοποιείται και από τους υποψήφιους νέους οδηγούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ