Τουρκία | Ολική απαγόρευση της πλατφόρμας Blogger!

Δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, αποφάσισε να απαγορεύσει την δημοφιλέστερη υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας ιστολογίων (μπλογκ) στον κόσμο!

H απόφαση, ήταν αποτέλεσμα μήνυσης για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που υπέβαλε το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Digiturk, όταν διαπίστωσε ότι ορισμένοι αγώνες που μετέδιδε φιλοξενούνταν σε ιστολόγια με την κατάληξη blogspot.com (που ανήκουν στο Blogger).

Έτσι, περισσότερα από 600 Blogs στην Τουρκία, έβαλλαν “λουκέτο”! Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στην Τουρκία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Google για να φιλοξενούν και να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους ιστολόγια. Επίσης, 18 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ από την Τουρκία επισκέπτονται κάθε μήνα αυτά τα μπλογκ.

Η Google επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή της, ότι η πρόσβαση στο Blogger απαγορεύτηκε, και άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης.

«Η διαδικασία για να διατυπωθεί ένα αίτημα διεκδίκησης των πνευματικών δικαιωμάτων για περιεχόμενο που φιλοξενείται στο Blogger είναι απλή και αποτελεσματική. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατόχους περιεχομένου να την χρησιμοποιήσουν και όχι να επιδιώκουν μια ευρεία απαγόρευση της πρόσβασης στην υπηρεσία. Έτσι, οι πολίτες της Τουρκίας μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Blogger, την ώρα που εμείς ανταποκρινόμαστε σε μια συγκεκριμένη καταγγελία», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Και μη χειρότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;