Συνέντευξη | Στράτος Τζώρτζογλου

Το neolaia.gr, και συγκεκριμένα η Μαρία Κωφίδου, συνάντησε τον Στράτο Τζώρτζογλου για μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης 🙂

Πως σε βρήκε  το νέο έτος;

Σε πολύ καλή επαφή με τον εαυτό μου. Δεν είμαι σε κάποια σχέση αυτή την περίοδο, αν αυτό με ρωτάς. Δεν έχω πλέον και τέτοιου είδους ανησυχίες, δηλ. τι θα γίνει, αν θα μείνω μόνος κ.α. Προς το παρόν απολαμβάνω αυτό που έχω.

Μετά από 9 χρόνια απουσίας από την τηλεόραση σε συναντάμε φέτος στο σίριαλ του Mega «η Ζωή της Άλλης» σε ένα κόντρα- ρόλο για εσένα, του ανεύθυνου πατέρα και  πρώην συντρόφου της Μαίρης, Αντώνη.

Ναι. Υποδύομαι έναν πατέρα ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει με στόχο να αποσπάσει χρήματα στην ουσία από τον σύντροφο της πρώην συζύγου  του. Ο συνδετικός κρίκος και το μέσο αν θέλεις άσκησης πίεσης είναι η κόρη του. Προσπάθησα να του προσδώσω κάποιες ευαισθησίες, του στυλ ότι μπορεί να μην έχεις ποτέ νιώσει πατέρας αλλά όταν συναντιέται με ένα πλάσμα που κομμάτι του εαυτού σου όλο και κάποιο πατρικό ένστικτο μπορεί να σου ξυπνήσει και προσπάθησα να του δικαιολογήσω όλη αυτή την επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που δυστυχώς μπορεί να τη διακρίνεις σε αρκετούς ανθρώπους αυτής της συνομοταξίας. Είναι από τους χαρακτήρες που δεν εύχεσαι να παίξεις.

Μίλησε μας για τις θεατρικές σου εμφανίσεις.

Αυτό το διάστημα συμμετέχω σε δύο παραστάσεις. Η πρώτη είναι η Trainspotting του Irvine Welsh σε σκηνοθεσία Μαρίας Κατσανδρή και Φαίδρας Σούτου και ανεβαίνει στο θέατρο Χυτήριο. Η παράσταση θέτει στο επίκεντρό της το ζήτημα των ναρκωτικών και της εξάρτησης σήμερα. Το δεύτερο έργο, με τίτλο «Πεινάει κανείς» της Αθηνάς Παππά – το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Κακογιάννη- θα συνεχίσει να ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Χυτήριο επίσης. Πραγματεύεται  τον κανιβαλισμό στον έρωτα, στις σχέσεις, στη ζωή, στον γάμο, πως είμαστε θύτες και θύματα της ίδιας μας της ζωής, πως δηλαδή κανιβαλίζουμε τους άλλους και κυρίως τον εαυτό μας, αντί να είμαστε ελεύθεροι και να νοιώσουμε ολοκλήρωση μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι το κάνουν αυτό, απλώς ότι δεν το συνειδητοποιούν.

Αναφέρθηκες στο ζήτημα των ναρκωτικών. Πόσο επίκαιρο είναι πιστεύεις στην Ελλάδα του σήμερα;

Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει αμβλυνθεί στην Ελλάδα και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Είναι λυπηρό αυτό το φαινόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει κατασταλεί ή τουλάχιστον αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Στη χώρα μας δυστυχώς καλούμαστε σήμερα να έρθουμε αντιμέτωποι με μία κατάσταση που άλλες χώρες τη βίωσαν πριν 20 χρόνια,  όταν γράφτηκε και το συγκεκριμένο έργο δηλαδή.

Είσαι από τους Έλληνες ηθοποιούς με σημαντικές συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα σημείωσες ακόμη μία, με τη συνεργασία σου στη σέρβικης παραγωγής κινηματογραφική ταινία «Montevideo- Bog te videο» με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο  ποδοσφαίρου το 1930.

H ταινία «Montevideo – Bog te video», που σημαίνει «Ο Θεός να μας φυλάει».  έχει ως θέμα την ιστορία του πρώτου παγκόσμιου κυπέλου και είναι σε σκηνοθεσία Ντράγκαν Μπριέλοβιτς. Είχε να γίνει 33 χρόνια μια τέτοια επιτυχία στη Σερβία, έχει κόψει γύρω στα 300.000 χιλιάδες εισιτήρια σε μια εβδομάδα.
Στην Ελλάδα θα παιχτεί του χρόνου. Θα παιχτεί επίσης σε όλη την Ευρώπη, υπό μορφή ωριαίων επεισοδίων. Σε αυτή την ταινία υποδύομαι έναν Ελληνοαμερικάνο διαιτητή,
που τυχαίνει να είναι στο ίδιο πλοίο με την ομάδα της εθνικής Σερβίας, μαφιόζο, παθιασμένο με τη γυναίκα του η οποία δημιουργεί σχέση με έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας γεγονός που πέφτει στην αντίληψή του. Όπως καταλαβαίνεις η αντίδραση του δεν είναι και η καλύτερη όμως το μεγάλο δίλλημα τίθεται στο κρίσιμο ματς μεταξύ της  Εθνικής Σερβίας – Εθνική Βραζιλίας όπου και είναι διαιτητής. Εκεί θα δούμε αν θα αφήσει την εμπάθεια του να υπερισχύσει της επαγγελματικής του ηθικής.

Προσωπικά την απιστία τη συγχωρείς σε μία σχέση;

Δεν ξέρω. Δε νομίζω ότι είμαι τόσο ώριμος για να τη συγχωρέσω. Θα πρέπει να αγαπάω πάρα πολύ για να δώσω άφεση στη σύντροφό μου.

Η κρίση έχει επηρεάσει τον καλλιτεχνικό τομέα;

Σίγουρα έχει επηρεάσει. Κυρίως το μυαλό των ανθρώπων που συμμετέχουν. Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος, μία ανησυχία η οποία είναι δικαιολογημένη. Όντως θα περάσουμε κρίση και η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή την κρίση να πάρουμε τα οφέλη. Πριν από την ανάσταση πρέπει να υπάρχει η σταύρωση και τώρα διανύουμε το δρόμο προς τον Γολγοθά. Ακόμη δεν έχουμε σταυρωθεί, θα σταυρωθούμε αλλά έτσι θα προκύψει ο νέος άνθρωπος. Νομίζω ότι θα περάσουμε πολύ δύσκολα χρόνια αλλά με κάποιο τρόπο θα ξεχωρίσουν οι άνθρωποι που αγαπάνε αυτή τη δουλειά πραγματικά και τους ανθρώπους που μπήκαν στο χώρο για τα χρήματα, την εφήμερη δόξα κτλ.

Who is Who

Ο Στράτος Τζώρτζογλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Συνεργάστηκε στο θέατρο με σκηνοθέτες όπως οι: Κάρολος Κουν, Μίνος Βολανάκης, Ζυλ Ντασέν, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ρούλα Πατεράκη και στον κινηματογράφο με σκηνοθέτες όπως οι Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το 1990, συνεργάστηκε για τη ΝΕΤ με την Κατρίν Ντενέβ) στο «365 μέρες γέννηση». Στο εξωτερικό, το 1994 συνεργάστηκε με την Eva Bergman στην ταινία «One Love and the Other», στην οποία ήταν συμπρωταγωνιστής με την Lena Endre. Το 2004 συνεργάστηκε με τον Michelle Favart στην ταινία «Le Dernier Monsieur des Balcans» και έπαιξε στο έργο της Λείας Βιτάλη «Roast Beef» με τη Sarah Douglas στο Riverside Studio in Hammersmith στο Λονδίνο. Τιμήθηκε 2 φορές: 1. 1ο Κρατικό βραβείο 1ο αντρικού ρόλου για την ταινία «Πάνω Κάτω και Πλαγίως» του Μιχάλη Κακογιάννη με την Ειρήνη Παπά. 2. 2ο βραβείο 1ο αντρικού ρόλου το 1989 για την ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στο Stars de Demain στη Γενεύη. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις Trainspotting και «Πεινάει κανείς;» καθώς και στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά  «η Ζωή της Άλλης».

Περισσότερες συνεντεύξεις, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia Συνεντεύξεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;