25 χρόνια Turbo-X, 25 χρόνια συναισθήματα...

Η ιστορία των PCs στην Ελλάδα περνάει από το Πλαίσιο και αριθμεί περισσότερους από 800.000 υπολογιστές! Πέντε χρόνια μετά την ανακοίνωση του πρώτου PC από την ΙΒΜ, δηλαδή το 1986, το Πλαίσιο συναρμολογεί με υλικά από την Taiwan το πρώτο του PC με επεξεργαστή 8086. Το βαφτίζει Turbo-X ΧΤ. Το όραμα ενός συναρμολογούμενου στην Ελλάδα PC υπάρχει από το 1984.

Νονός ή μάλλον νονοί φέρονται οι Γιώργος Γεράρδος με τη σύζυγό του και ο Γιώργος Λιάσκας. Στο σπίτι του Λιάσκα ήταν μαζί και ένας γραφίστας που σχεδίασε το λογότυπο…Στις αρχές του 1987 πωλείται το πρώτο κομμάτι…

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται από τα δεξιά προς τα αριστερά ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Γιώργος Γεράρδος, ο Δημήτρης Ζερβός και ο Βαγγέλης Παπαλιός. Ο Μενέλαος ήταν τότε στο τμήμα διαφήμισης του περιοδικού Computer Για Όλους (μετέπειτα δντής της Compupress και αργότερα Γενικός Δντης στη ΝΔ!). Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ο ιδιοκτήτητης του Πλαισίου και οραματιστής του Turbo-X (με πυκνό μαλλί τότε…).

Ο Δημήτρης Ζερβός, συντάκτης του Computer Για Όλους – αλήθεια κουμπάρε, εσύ δεν έκανες το πρώτο τεστ στον Turbo-X XT; Ο τέταρτος που φαίνεται είναι ο Βαγγέλης Παπαλιός, υποδιευθυντής της Compupress που εξέδιδε το Computer Για Όλους. Ο Βαγγελης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρίας Direction. Είναι πολύ πιθανό τη πεντάδα να κλείνει με τη γυρισμένη πλάτη στο φακό ο αρχισυντάκτης τότε αλλά και τώρα του Computer Για Όλους, Φώτης Καρατζιάς, «δάσκαλος» πολλών συντακτών τεχνολογίας μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος… Ζωντανή ιστορία; Μάλλον λίγη η έκφραση για να περιγράψει τα συναισθήματα…

Φέτος η φίρμα «Turbo-X» γιορτάζει αισίως τα 25α της γενέθλια. Η πορεία του Πλαισίου είναι λίγο πολύ γνωστή – όλοι περάσαμε και ψωνίσαμε από εκεί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέχρι σήμερα οι υπολογιστές Turbo-X έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του κόσμου και είναι πρώτοι σε πωλήσεις desktop στην Ελλάδα! Επισκεφθείτε το www.plaisio.gr και δείτε την ιστορική διαδρομή και την τεχνολογική εξέλιξη των Turbo-X από το 1986 μέχρι και σήμερα, στο ειδικά διαμορφωμένο mini site όπου ξεδιπλώνεται η καμπάνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;