Coca Cola | Στο φως η μυστική της συνταγή;

Χαρακτηρίζεται ως το πιο φημισμένο αλλά και πετυχημένο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Δεν είναι άλλο παρά η γνωστή σε όλους μας Coca Cola. Μπορεί άλλοι να κατεβάζουν τα δύλιτρα μπουκάλια της για πλάκα και άλλοι να μην πίνουν ούτε μισό ποτήρι ή και να την μισούν.

Ωστόσο, προς περιέργεια όλων μας η “μαγική” αυτή συνταγή δεν βγήκε ποτέ στο “φως”! Όσα υποκατάστατα κι αν βγήκαν,ποτέ κάποιο προϊόν δεν της έμοιαζε εξ’ ολοκλήρου, αλλά θύμιζε αμυδρά απλά την γεύση που όλοι ξέρουμε.

Το μεγάλο μυστικό, λοιπόν, που υπήρξε μέχρι σήμερα  για τη συνταγή της, υποστηρίζει ότι “ξεκλείδωσε” ένας ιστότοπος , που παρουσίασε τα συστατικά του διάσημου αναψυκτικού!

Χθες ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979, στο οποίο αναφέρονται τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται για να δημιουργηθεί το αναψυκτικό.

Τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού, φόρμουλα που ανακάλυψε ο χημικός Τζον Πέμπερτον το 1886,  κρατούν καλά κρυμμένη τα στελέχη της εταιρείας από τότε ενώ τόνισαν ότι το μυστικό δεν βρίσκεται μόνο στα συστατικά του αλλά και στον τρόπο ανάμειξης τους.

Ορίστε λοιπόν τα αποκαλυπτήρια! Αλλά πάνω κάτω πιστεύω όλοι μας τα είχαμε φανταστεί έτσι δεν είναι; (τουλάχιστον τα περισσότερα!) 😉

Τα χρήσιμα λοιπόν υλικά για Coca Cola είναι:

Υγρό εκχύλισμα Coca

Κιτρικό οξύ

Καφεϊνη

Ζάχαρη

Νερό

Χυμός Λεμονιού

Βανίλια

Καραμέλα

7 φορές περισσότερη γεύση

Αλκοόλ

Έλαιο Πορτοκαλιού

Έλαιο Λεμονιού

Έλαιο Μοσχοκάρυδου

Κόλιανδρο

Νερόλι (αιθέριο έλαιο)

Κανέλα


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;