Αναγνωρίσθηκαν τα πρώτα πτυχία κολεγίων εξωτερικού!

Αναγνώριση των πρώτων πτυχίων κολεγίων εξωτερικού πραγματοποίησε το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ).

Μεταξύ αυτών και το “απόφοιτος Maitrise” που απονέμει το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο PARIS13 σε φοιτήτρια η οποία φοίτησε στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Αθήνα (Κολέγιο).

Έτσι, η συγκεκριμένη που αποφοίτησε έχει τη δυνατότητα να ασκήσει στην Ελλάδα το επάγγελμα του Οικονομολόγου, αφού απέκτησε τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα στη Γαλλία. Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του «παραρτήματος» στην Αθήνα, «μπορεί να χρησιμοποιεί τον ακαδημαϊκό τίτλο που απέκτησε στο κράτος-μέλος προέλευσης».

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά, και στις γενικότερες επιδιώξεις των παραρτημάτων αφού καλεί το Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) να εκδώσει απόφαση ότι «δεν θα εξετάζεται πλέον ο τόπος τέλεσης των σπουδών πτυχιούχων ομοταγών Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι τα franchised διπλώματα έχουν την ιθαγένεια του κράτους-μέλους που τα απονέμει και δεν συνιστούν ελληνικούς τίτλους σπουδών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;