Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής | ΤΕΙ Λάρισας

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης των Ζώων και συναφών κλάδων, με έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων στην εκτροφή, διατροφή, βελτίωση, αναπαραγωγή και υγεία των αγροτικών ζώων, ζώων συντροφιάς, εξωτικών ζώων και πειραματόζωων. Ακόμη καλύπτει τις μεθόδους παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Προπτυχιακές Σπουδές

1ο εξάμηνο
Γεωργική Χημεία, Μικροβιολογία-Ανοσολογία, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Ανατομία, Γεωργικά Μηχανήματα, Ζωολογία

2ο εξάμηνο
Βιοχημεία, Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων, Φυτοτεχνολογία, Εδαφολογία, Παρασιτολογία, Προγραμματισμός Η/Υ Ι

3ο εξάμηνο
Διατροφή Αγροτικών Ζώων Ι, Βιομετρία, Κτην. Φυτά-Βοσκές, Κτηνοτροφική Λογιστική, Γενετική ΑΖ, Προγραμματισμός Η/Υ ΙI

4ο εξάμηνο
Διατροφή ΑΖ ΙΙ, Αναπαραγωγή ΑΖ, Παθολογία ΑΖ, Κτηνοτροφικές Εγκαταστάσεις, Επιλογής

5ο εξάμηνο
Τεχνολογία Γάλακτος, Φαρμακολογία, Αιγοπροβατοτροφία, Τεχνολογία Κρέατος, Δεοντολογία Επαγγέλματος

6ο εξάμηνο
Αγελαδοτροφία, Χοιροτροφία, Λοιμώδη Νοσήματα, Επιλογής, Οικολογία πρ. περιβ., Εμπορία Κτηνοτροφικών Προϊόντων

7ο εξάμηνο
Βελτίωση ΑΖ, Πτηνοτροφία, Σεμινάριο, Ξένη Γλώσσα Ορολ., Τεχνικοοικονομική Ανάλυση, ΟΔΚΕ

8ο εξάμηνο
Πρακτική άσκηση, Πτυχιακή εργασία

Μαθήματα Επιλογής
Ειδική Παθολογία, Εκτιμητική αγρ. Ζώων, Επιθεώρηση κτηνοτρ. Προϊόντων, Ιχθυοτροφία, Μικρά αγροτικά γουνοφ. Ζώα, Ιπποτροφία, Κρεοπαραγωγός Βοοτροφία, Μελισσοκομία

Προαιρετικά Μαθήματα

Βελτίωση βοσκών , Διαχείριση βοσκοτόπων, Ζωοτεχνολογία, Κοστολόγηση κτην. Προϊόντων, Γεν. τεχν. Τροφ. Ζωικής προέλ., Γαλλικά, Θηραματικά Πτηνά

Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές Απασχόλησης

Οι Τεχνολόγοι Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής μπορούν να απασχολούνται σε όλους τους τομείς του γνωστικού τους αντικειμένου είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως υπεύθυνοι ή στελέχη επιχειρήσεων και να :

  • Εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές μεθόδους καθώς και διοικητικές πρακτικές, στην παραγωγή ζώων, στην επεξεργασία και στη μεταποίηση των προϊόντων ζωικής προέλευσης καθώς και στον έλεγχο της ποιότητας αυτών.
  • Εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές μεθόδους για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των αποδόσεων των εκτροφών.
  • Εφαρμόζουν ορθολογιστικές μεθόδους διατροφής από οικονομικής απόψεως, με βάση τον καταρτισμό ειδικών σιτηρεσίων για τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των ζώων.
  • Επιλαμβάνονται των περιβαλλοντικών και νομικών προβλημάτων των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων, που έχουν σχέση με την εγκατάσταση, λειτουργία, εκσυγχρονισμό και μετεγκατάσταση αυτών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
  • Συμμετέχουν με άλλους επιστήμονες στην τεχνολογική έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτομιών στον τομέα της Ζωικής Παραγωγής.
  • Εκπονούν και επιβλέπουν την εφαρμογή γεωργοκτηνοτροφικών μελετών και οργανώνουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις όπως και επιχειρήσεις μεταποίησης προϊόντων ζωικής προέλευσης.
  • Ασχολούνται με την εμπορία και διακίνηση κτηνοτροφικών εξοπλισμών, εφοδίων, φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων, χημικών και βιολογικών προϊόντων.
  • Ασχολούνται με την παραγωγή και διακίνηση ζώων αναπαραγωγής, σπέρματος, εμβρύων, γούνας και δερμάτων και εργάζονται στον τομέα της τεχνητής σπερματέγχυσης.
  • Εφαρμόζουν τον έλεγχο γαλακτοπαραγωγής στα πλαίσια του προγράμματος Γενετικής Βελτίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του τμήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;