Facebook | Μας τρελαίνει και δεν το καταλαβαίνουμε!

Σας το είπα ότι το Facebook και τι δεν κάνει! Όλα τα κάνει! Ύστερα από τα διαζύγια που βγαίνουν λόγω του Facebook, τώρα αυτό έρχεται να μας τρελάνει όλους (αν δεν το έχει κάνει ήδη)!

Πόσοι από εσάς δεν ελέγχετε συνέχεια το Facebook ή twitter λογαριασμό σας; Νομίζω πως οι περισσότεροι το κάνετε. Και το κάνετε αρκετές φορές μέσα σε μια μέρα. Και το κάνετε και σε στιγμές που δεν πρέπει να το κάνετε. Παράδειγμα αποτελούν τα λεγόμενα της Σέρι Τερκλ, καθηγήτριας του MIT, η οποία είχε πάει σε μια κηδεία και είχε δει τους συγγενείς του θύματος να κοιτούν το iPhone τους κάθε δύο λεπτά! Ανεπίτρεπτο κατά τη γνώμη μου, σεβασμός μηδέν…

Η Τερκλ αναφέρει πως η τεχνολογία απειλεί να κυριαρχήσει επί της ζωής μας και να μας απομονώσει από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους, δημιουργώντας μας την ψευδαίσθηση ότι μας επιτρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, ώστε τελικά να ζούμε σε μία κυβερνο-πραγματικότητα πολύ κατώτερη, και συχνά πιο σκληρή, από τον πραγματικό κόσμο.

Ένα παράδειγμα των παραπάνω δηλώσεων αποτελεί η εξής είδηση του Facebook: Η Σιμόν Μπακ, μια κοπέλα η οποία είχε 1.048 φίλους στο Facebook, είχε γράψει στον τοίχο της πως θα αυτοκτονούσε και κανείς από τους 1.048(!) “φίλους” της δεν την απέτρεψε! Δυστυχώς, εκείνη είχε άσχημο τέλος…

Ο Νίκολας Καρ, συγγραφέας του best seller «Στα ρηχά: Να τι κάνει το Ιnternet στο μυαλό μας», έχει δηλώσει τα εξής:

«Έχουμε γίνει σαν τα ποντίκια σε εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας, σαν πειραματόζωα που πατάμε άσκοπα μοχλούς με την ελπίδα ότι θα κερδίσουμε κάποια ψίχουλα κοινωνικής ή διανοητικής τροφής. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητα τα ψηφιακά μηνύματα είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι κάποιο σημαντικό e-mail περιμένει να το ανοίξουμε, παρ΄ ότι ξέρουμε πως τα περισσότερα μηνύματα που έρχονται online είναι ασήμαντα»

Καλή και χρυσή η τεχνολογία παιδιά, αλλά όπως έλεγαν και στο παρελθόν οι αρχαίοι Έλληνες, “Παν μέτρον Άριστον”…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;