Πανεπιστήμιο Αθηνών | Αντιπρύτανης... Από το παρελθόν!

Την αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών προκάλεσε δημοσίευμα που έφερε αντιπρύτανη να είχε στενές σχέσεις με τη δικτατορία. Αμέσως ζητήθηκε η παραίτησή του. Η απάντηση του αντιπρύτανη.
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο πρωταγωνιστή τον αντιπρύτανη Α.Δουκουδάκη.

Αφορμή ήταν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμφάνιζαν τον εν λόγω αντιπρύτανη να έχει δράση υπέρ της δικτατορίας την περίοδο της επταετίας.

Η αντίδραση της πρυτανείας ήταν άμεση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη, με ανακοίνωσή του, να σημειώνει “ύστερα από συνεδρίαση της Συγκλήτου για το θέμα των καταγγελιών σε βάρος του καθηγητή και αντιπρύτανη, τον κάλεσα στο γραφείο μου και, ενώπιον των δυο αντιπρυτάνεων Θωμά Σφηκόπουλου και Θεοδώρου Λιακάκου, τον προέτρεψα, ερμηνεύοντας και την βούληση των Συγκλητικών, να υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του Αντιπρύτανη.

Ο κ. Δουκουδάκης ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως την 18η Ιανουαρίου να σκεφτεί το αίτημά μου και να μου απαντήσει. Η απάντηση του τελικά είναι πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κατόπιν τούτου, από την πλευρά της πρυτανείας οποιοδήποτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόσφορο μέσο υπάρχει για την απομάκρυνσή του θα αξιοποιηθεί.

Ο κ. Δουκουδάκης, από τον οποίο με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική αρχή και, συνεπώς, για οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπό του, η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο και μόνον τον ίδιο.

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κοινότητά μας για την ανωμαλία που προκλήθηκε δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αγνοούσα πλήρως όσα αναφέρονται εις βάρος του στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν”.

Αρνείται οποιαδήποτε σχέση.
Όμως, ο Α. Δουκουδάκης έχει άλλη άποψη επί του θέματος και υποστηρίζει την αθωώτητά του, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως δεν πρόκειται να παραδοθεί.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι διαβεβαίωσε τον πρύτανη ότι

“Όλες οι αναφορές ήταν ψευδείς και μεθοδευμένες και του πρότεινα, να μου επιτρέψει να προσκομίσω τα απαραίτητα στοιχεία, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου. Απεδέχθη την πρότασή μου και μου χορήγησε προθεσμία να συγκεντρώσω τα στοιχεία και να τα προσκομίσω στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια εκτάκτου Πρυτανικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των Αντιπρυτάνεων παρουσίασα όλα τα στοιχεία που είχα στην διάθεσή μου. Οι Πρυτανικές Αρχές δήλωσαν πεπεισμένες από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, εκδηλώνοντας την ικανοποίησή τους. Στη συνέχεια και για λόγους τυπικούς, δηλαδή την ενημέρωση των μελών του Ανωτάτου Οργάνου του Πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφασίσθηκε να τεθεί το θέμα στην Σύγκλητο”.

Προσωπική επίθεση στον πρύτανη.

Το θέμα όμως δεν κλείνει εδώ καθώς ο φερόμενος να έχει δράση την περίοδο της δικτατορίας αντιπρύτανης, επιτίθεται προσωπικά στον Θ. Πελεγρίνη.
“Ο κ. Πρύτανης κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου, επέλεξε να αναγνώσει αποσπασματικά και κατά την οικεία του βούληση, κείμενα από τα έγγραφα που προσκόμισα. Στη συνέχεια, ακολούθησε η τοποθέτησή μου επί του θέματος και κατόπιν η αποχώρησή μου, με μοναδικό σκοπό την ανεπηρέαστη συζήτηση των Συγκλητικών επί των θεμάτων που με αφορούσαν.
Πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι η ερμηνεία που αποδίδει η πρυτανική ανακοίνωση στη βούληση των Συγκλητικών απέχει μακράν της πραγματικότητας. Η γνώμη της πλειοψηφίας της Συγκλήτου ήταν να παραπεμφθεί το θέμα και πάλι στο Πρυτανικό Συμβούλιο. Η συνεδρία της Συγκλήτου ουδέποτε ολοκληρώθηκε, λόγω της παρέμβασης μικρής ομάδας, περί των είκοσι, φοιτητών.
Αμέσως μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου, ο κύριος Πρύτανης, παρ΄όλη την προγενέστερη σύμφωνη γνώμη του και την αποδοχή της εγκυρότητας και της βαρύτητας των στοιχείων που παρουσίασα, μου ζήτησε ο ίδιος, να παραιτηθώ από την καθ΄όλα νόμιμα εκλεγμένη θέση μου του αντιπρυτάνεως , με σκοπό, όπως είπε …..να διευκολύνω την κατάσταση….”.

Ο Α. Δουκουδάκης δεν υποβάλλει πάντως την παραίτησή του, όπως ξεκαθαρίζει με σαφήνεια.

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Real News στις 9/1/2011, είχαν δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τον κ. Δουκουδάκη, ενώ στοιχεία έφερε στο φως και η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, το “Κουτί της Πανδώρας”.

Το είδαμε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;