Επηρεάζονται άραγε οι νέοι από τις διαφημίσεις τσιγάρων;

Καλή η ερώτηση. Αν ρωτήσετε εμένα, ούτε που τους δίνω σημασία. Όμως σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκετοί νέοι οι οποίοι βλέπουν συχνά φωτογραφίες καπνιστών ή ακόμη και διαφημίσεις προϊόντων καπνού, είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να αρχίσουν να… φουμάρουν!

Το ξέρατε πως σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των μαθητών γυμνασίου στην Αμερική καπνίζει; (σ.σ και πολύ φοβάμαι όχι από τσιγάρο… Αλλά με κόλπα μέσα). 😛

Έτσι από αυτούς, το ένα τρίτο θα συνεχίσει να καπνίζει και θα πεθάνει πρόωρα από κάποια ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα!

Οι επιστήμονες ωστόσο βασίστηκαν σε δείγμα 2.100 νέων, ηλικίας από 10 έως 17, που ποτέ δεν είχαν ακουμπήσει τσιγάρο. Έτσι λοιπόν τους έδειξαν διαφημίσεις για έξι διαφορετικές μάρκες τσιγάρων αλλά και οκτώ αντίστοιχα προϊόντα στα οποία είχε αφαιρεθεί η μάρκα.

Στη συνέχεια ρώτησαν τον κάθε νέο, πόσο συχνά είχε δει την εικόνα και αν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη μάρκα των τσιγάρων. Τα αποτελέσματα; Αναμενόμενα καθώς για τους επόμενους εννέα μήνες περίπου το 13% των νέων αρχίσανε το κάπνισμα.

Οι μελέτες εξηγούν πως οι νέοι είναι αρκετά ευάλωτοι και στην ηλικία που είναι, θέλουν πολύ να αναπτύξουν διαφορετική ταυτότητα από αυτή των γονιών τους.

Δηλαδή το κάνουν από αντίδραση; Από μαγκιά; Από νταλκάδες; Από πίεση; Απαντήστε μου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;