Αφιέρωμα | 10 Αξέχαστα Μουσικά βίντεο κλιπ

Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω τα δέκα αγαπημένα μου βίντεο κλιπ (πάντα σε τυχαία σειρά). Θα παρατηρήσετε πως οι προτιμήσεις μου περιορίζονται στις δεκαετίες του ’80 και του ’90-ίσως επειδή θεωρώ πως τα σημερινά μουσικά βίντεο είναι πολύ ανιαρά…

10. Right Here Right Now – Fatboy Slim

[youtube ub747pprmJ8]

Η εξέλιξη του σύμπαντος και πως από το μπιγκ μπανγκ καταλήξαμε στον σύγχρονο άνθρωπο και εν συνεχεία στον αποκρουστικό χοντρομπαλά Fatboy Slim (alter ego του πολυτάλαντου Norman Cook). Στο μπλουζάκι του χοντρού διαβάζουμε το εμπνευσμένο σλόγκαν «I’m # one so why try harder» το οποίο και με εκφράζει.

9) Two Tribes – Frankie Goes To Hollywood

[youtube RTOQUnvI3CA]

984. O ψυχρός πόλεμος στο φόρτε του και οι ηγέτες των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, και της ΕΣΣΔ, Κονσταντίν Τσερνιένκο (αλήθεια τον θυμάται κανείς) δίνουν μια μάχη wrestling μέχρις εσχάτων. Ο υπόλοιπος πλανήτης αποθεώνει, φανατίζεται και στοιχηματίζει ενώ ο τραγουδιστής Holly Johnson αναρωτιέται: «Are we living in a land where sex and horror are the new gods?».

8 ) Phil Collins – In The Air Tonight

[youtube YkADj0TPrJA]

Ένα τραγούδι που σε ταξιδεύει…απίστευτη μουσική και όμορφοι στίχοι, λίγοι είναι αυτοί που το είχαν ξεχάσει και εκατονταπλάσιοι όμως αυτοί που το θυμήθηκαν η το άκουσαν για δεύτερη φορά και τους κόλλησε μέσα από την γνωστή ταινία Hangover. Δεν λέω τίποτα άλλο, πατήστε Play ανοίξτε δυνατά τα ηχεία και αφήστε το να παίζει…

7) Aerosmith – Cryin’

[youtube qfNmyxV2Ncw]

Μαγικό βίντεο…μια γκόμενα απογοητευμένη από τον σύντροφο της αποφασίζει να χωρίσουν, μετά τον χωρισμό έπονται οι τρόποι που βρίσκει για να τον ξεχάσει χτυπάει κάνα tattoo, κάνει τρύπα στον αφαλό ποιο δυνατή και ποιο γενναία από ποτέ καταφέρνει στην τελευταία σκηνή να δημιουργήσει στο πρόσωπο σου την έκπληξη…

6) Don’t Cry Tonight – Guns’N’ Roses

[youtube zRIbf6JqkNc]

Μεταφυσικές ανησυχίες σε αυτό το (ελαφρώς ακαταλαβίστικο σε κάποια σημεία η αλήθεια είναι) βίντεο κλιπ των αγαπημένων Guns ‘N’ Roses. Πέρα από τις περιπέτειες του τραγουδιστή Αxl Rose το βίντεο πέρασε και στην ιστορία για το πανώ «Where is Izzy?» Το οποίο αναφέρεται στον κιθαρίστα Ιzzy Stradlin ο οποίος είχε μόλις εγκαταλείψει το γκρουπ.

5) Da Funk – Daft Punk

[youtube mmi60Bd4jSs]

Η διασκεδαστική αλλά και ιδιαιτέρως συγκινητική ιστορία ενός λούζερ που απεικονίζεται με το κεφάλι ενός τετράσχημου σκύλου. Ο Τσάρλς (όπως μαθαίνουμε πως ονομάζεται) κυκλοφορεί στους δρόμους με ένα τεράστιο κασετόφωνο που παίζει εκκωφαντικά μουσική το οποίο και θα γίνει τελικά η αιτία να χάσει τον παιδικό του έρωτα μέσα από τα χέρια του.

4) Sabotage – Beastie boys

[youtube z5rRZdiu1UE]

Εξαιρετικά πιστή και απολαυστική αναφορά του ραπ συγκροτήματος Beastie Boys στις «σκληρές» αστυνομικές σειρές της δεκαετίας του ’70. Αγαπημένος μου, ο Σερ Στιούαρτ Γουάλας ο οποίος υποδύεται τoν εαυτό του.

3) Smack My Bitch Up – Prodigy

[youtube 0BpfydZdTE0]

Εκπληκτικό βίντεο! Σε υποκειμενικό πλάνο (ο θεατής «βλέπει», μέσω της κάμερας, μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή) ένας τύπος περιπλανιέται λιώμα στο Λονδίνο και αφού πλακώνεται με όλον τον κόσμο ψωνίζει μια στρίπερ και την πάει σπίτι του. Μετά το σεξ, η στρίπερ φεύγει και τότε ανακαλύπτουμε ότι…Δεν θα σας χαλάσω το σασπένς όμως!

2) A View To A Kill – Duran Duran

[youtube PIBI3osAiBc]

Το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών ερμηνεύει το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας Τζέιμς Μποντ , «Με το δάχτυλο στην σκανδάλη» (έτσι μεταφράστηκε, για κάποιο λόγο, στα ελληνικά το A View To A Kill) στο εξαιρετικό βίντεο (όπως τα περισσότερα του γκρουπ) οι Duran Duran αλληλοεξουδετερώνονται πάνω στον πύργο του Άιφελ με την βοήθεια των συνήθων γκάτζετ του 007.

1) Thriller – Michael Jackson

[youtube hG6oy46qKE4]

Ο Μάικλ Τζάκσον στα σούπερ ντουζένια του ( και στην εποχή που έμοιαζε ακόμα εμφανισιακά με κανονικό άνθρωπο) συνοδεύει μια ξενέρωτη γκόμενα στον κινηματογράφο. Επιστρέφοντας σπίτι περικυκλώνονται από ζόμπι με υπόκρουση το ραπ του κορυφαίου πρωταγωνιστή ταινιών τρόμου, Βίνσεντ Πράις. Σκηνοθετημένο από τον Τζον Λάντις, το Thriller θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο βίντεο κλιπ όλων των εποχών. Και ίσως όχι άδικα…

Συντάκτης | Τάσος Αντωνόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;