Κριτική Ταινίας | Τhe Tourist

Φλόριαν Χένκελ φον Ντονεσμαρκ, who is this man? Θα σας πω εγώ. Πίσω από αυτό το σιδηρόδρομο για όνομα βρίσκονται δυο πολύ γνώστες ταινίες, βλέπε Οι ζωές των άλλων & Ντόπερμαν (η πρώτη έγινε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε πολλά βραβεία). Τώρα, ο λόγος που κάνει μετά από πέντε χρόνια come back με μια ταινία τύπου «επικίνδυνες αποστολές» δεν τον γνωρίζω αν και το μυαλό μου πιστεύει για λογούς εμπορικούς. Όμως δεν φτάνει μοναχά αυτό για να γίνει μια ταινία εμπορική χρειάζεται ένα κύριο συστατικό! Σαν το φαγητό ένα πράμα, γίνεται το φαγητό να μην έχει αλάτι; Αδιανόητο όλοι ξέρουμε ότι ή θα αναγκαστείς να το φας με το ζόρι γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς ή πιο θαρραλέα θα καταλήξει στα σκουπίδια! Είναι οι πρωταγωνιστές λοιπόν, και τους βρήκε στα πρόσωπα των Ντεπ και η Ζoλί, τι καλύτερο έτσι; Ο πιο περιζήτητος άνδρας ηθοποιός και η πιο περιζήτητη γυναίκα ηθοποιός και το πιο περίεργο είναι ότι αυτοί οι δυο ταίριαξαν τις χημείες τους!Για να μην μονολογώ όμως άλλο με τους συντελεστές, πάμε στην ουσία, την ταινία! Στο τέλος αυτό που παραδίδεται είναι μάλλον κάτι ανούσιο ή αν όχι ανούσιο σίγουρα κοινότυπο και συγχρόνως λαμπερό. Σας μπέρδεψα; Πάμε να εξηγήσουμε…

Ένα ερωτικό ρομάντζο ανάμεσα σε δυο από τις πιο όμορφες μούρες οι οποίες συναντιούνται κατά τύχη σε ένα υπέροχο τραίνο στο δρόμο για τη Βενετία. Τόσο όμορφη Βενετία δεν έχετε ξαναδεί. Τα νερά λαμπερά, δε βρωμάει πουθενά, και τα υδάτινα ταξί κάτι πιο κάτω απ το κρις κραφτ της βασίλισσας της Αγγλίας.

Η Elise , ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες του συντρόφου της, Alexander, ενός διαβόητου απατεώνα που κρύβεται, αφήνει εσπευσμένα το Παρίσι με προορισμό τη Βενετία. Τόσο οι Αρχές όσο και γκάνγκστερ βρίσκονται στο κατώφλι τους, γι αυτό κι ο Alexander, της ζητά, στη διαδρομή για την Ιταλική πόλη, να βρει κάποιον που να του μοιάζει, ώστε να ξεγελάσει τους διώκτες τους. Κάπως έτσι, ο αμέριμνος τουρίστας Frank, μαθηματικός στο επάγγελμα που ταξιδεύει για να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, θα πέσει ανυποψίαστος στα δίχτυα της σαγηνευτικής και μυστηριώδους Elise.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι η ταινία είναι μια απομίμηση ενός γαλλικού θρίλερ με τίτλο Anthony Zimmer που στο IMPD φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με τίτλο “To Megalo Kolpo.”

Το Τhe Τourist, στην κατά φον Ντονεσμαρκ εκδοχή είναι ένα φιλμ που δεν ξέρω αν θα το έβλεπε κανείς αν δεν έπαιζαν ο Ντεπ και η Ζoλί. Παρόλα αυτά είναι μια όμορφη κοσμοπολίτικη ταινία που πας να την δεις ένα κυριακάτικο απόγευμα με λυμένα όλα σου τα προβλήματα!

Συντάκτης | Τάσος Αντωνόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;