«Στοίχημα» για το Νικολά Σαρκοζί ο έλεγχος του διαδικτύου

«Πώς θα ελέγξουμε το διαδίκτυο;» Ο Νικολά Σαρκοζί σκοπεύει να θέσει αυτήν την ερώτηση στην Ομάδα των G8, καθώς η Γαλλία φετος αναλαμβάνει την προεδρία της. «Πώς απαντάμε στα προβληματικά ζητήματα της τρομοκρατίας, της παιδοφιλίας και σε θέματα όπως το δικαίωμα στη λήθη;». Σε τέτοια ερωτήματα θα κληθεί να τοποθετηθεί ένα πάνελ ειδικών σε ζητήματα του Ίντερνετ.

«Δεν επιδιώκουμε να αναχαιτίσουμε την ελευθερία του ίντερνετ, τις συνθήκες ανάπτυξής του ούτε να κατηγορήσουμε τους Αμερικάνους για την τοποθέτησή τους επί του θέματος. Αντιθέτως, στόχος μας είναι να εξετάσουμε πώς μπορούμε να ελέγξουμε αυτόν τον εικονικό κόσμο, χωρίς να αρνούμαστε ότι το ίντερνετ είναι μια ευκαιρία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ένα προϋπάρχον σχέδιο

Αυτή η διάθεση ελέγχου του διαδικτύου δεν αποτελεί «καινοτομία» για το Νικολά Σαρκοζί και τον περίγυρό του. Το 2008, ο Φρεντερίκ Λεφέβρ, είχε υπεραμυνθεί αυτής της άποψης σε εθνική συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι «Το ίντερνετ συνιστά μια φωλιά για τους ψυχοπαθείς, τους βιαστές, τους ρατσιστές και τους κλέφτες. Η ολική απουσία ελέγχου του διαδικτύου προκαλεί κάθε μέρα και περισσότερα θύματα! Πόσες νέες κοπέλες πρέπει να πέσουν θύματα βιασμού ώστε οι αρχές να αντιδράσουν; Είναι καιρός να συνενωθούν οι «G20 του ίντερνετ», οι οποίοι θα οριοθετήσουν αυτόν το σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, στον οποίο εισβάλλουν όλες οι μαφίες του κόσμου».

Πρόσφατα, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε από το Βατικανό ότι το να τεθούν κανονισμοί ως προς τη χρήση του διαδικτύου είναι μια «ηθική προσταγή», προκειμένου να «διορθωθούν οι υπερβολές και οι καταχρήσεις που γεννιούνται από την έλλειψη κανόνων». Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του WikiLeaks δημιούργησαν ένα ρεύμα κατά των «υπερβολών του ίντερνετ» και κατά συνέπεια η εξαγγελία για τον έλεγχο του διαδικτύου, ως ζήτημα των G8, δεν αποτελεί έκπληξη.

«Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ανησυχητικά. Το Ίντερνετ αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας και με το να το ελέγχουμε είναι σαν να κάνουμε επίθεση στην ίδια του τη φύση, καθώς και στις ατομικές ελευθερίες. Είναι μια κακή λύση» τονίζει θορυβημένος, από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών στον παγκόσμιο ιστό, εξηγώντας ακόμα ότι «υπάρχει μια τάση των δυτικών χωρών να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον έλεγχο και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, για να επιλύσουν διάφορα προβλήματα, όπως η παιδική πορνογραφία ή τα παράνομα online παιχνίδια».

Το ζητούμενο του «φιλτραρίσματος» των ιστότοπων παιδικής πορνογραφίας και της ενδεχόμενης εφαρμογής του σε όλη την Ευρώπη, θα συζητηθεί αυτό το μήνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εξέτασης μιας οδηγίας ενάντια στην παιδική εκμετάλλευση.

Πηγή: TVXS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;