Στα 1,4 δισ. εκτινάχτηκε ο τζίρος των ηλεκτρονικών πωλήσεων

Στα 1,4 δισ. ευρώ έφτασε το 2010 ο τζίρος του ηλεκτρονικού εµπορίου στην Ελλάδα, σηµειώνοντας αύξηση 75% σε σχέση µε το 2009. Για το 2011 οι προβλέψεις είναι ότι «θα είναι µια δυνατή χρονιά».

«Το ηλεκτρονικό εµπόριο αποτελεί έναν βασικό µοχλό ανάπτυξης στο εγχώριο λιανεµπόριο ως αποτέλεσµα της ανάγκης του καταναλωτή για πιο συµφέρουσες αγορές. Μάλιστα, την περίοδο των εορτών ο καταναλωτής έδειξε να εµπιστεύεται ακόµη περισσότερο τα ηλεκτρονικά µαγαζιά για αγορές», δηλώνει στην εφημερίδα Τα Νέα ο Νίκος Βαρβαδούκας, marketing manager του ηλεκτρονικού καταστήµατος Getitnow.gr που άνοιξε τις ηλεκτρονικές του πύλες τον περασµένο Μάιο.

Το Getitnow. gr, που διαθέτει πάνω από 200.000 προϊόντα, αναδεικνύεται στο ταχύτερα αναπτυσσόµενο κατάστηµα για online αγορές στην Ελλάδα µε 6,7 εκατ. επισκέψεις την περασµένη χρονιά,ενώ διαθέτει 30 καταστήµατα σε όλη την Ελλάδα.

«Η αγορά του ηλεκτρονικού εµπορίου εξελίσσεται ανοδικά την εορταστική περίοδο», υποστηρίζει στην ίδια εφημερίδα ο Ρόµπυ Μπουρλάς, γενικός διευθυντής των «Public» που αναπτύσσουν το οµώνυµο ηλεκτρονικό κατάστηµα. Μάλιστα, όπως δηλώνει, «από τον Σεπτέµβριο το public.gr έχει πενταπλασιάσει τις πωλήσεις του».

«Τον τελευταίο ενάµιση χρόνο βλέπουµε σηµαντική άνοδο στις αγορές ρούχων», δηλώνει ο κ.Τριτάρης. Ανάλογη είναι η άποψη του κ. Κώστα Γεράρδου, επικεφαλής του Internet της αλυσίδας «Πλαίσιο Computers» που διαθέτει το e-κατάστηµα plaisio. gr µε 100.000 επισκέπτες την ηµέρα, αλλά και ιδρυτή του ηλεκτρονικού καταστήµατος buldoza.gr που άνοιξε το καλοκαίρι και διαθέτει είδη σπιτιού και ρουχισµού. «Αρχικά εκτιµούσαµε ότι η αναλογία πωλήσεων θα ήταν 60% είδη σπιτιού και 40% ρούχα, όµως σήµερα είναι ακριβώς αντίθετη».

«Η επέκταση σε συναφείς κατηγορίες θα συµβάλουν σε άνοδο των πωλήσεων», δηλώνει στα Νέα ο κ. Απόστολος Αποστολάκης, διευθύνων σύµβουλος του e-shop.gr που έκλεισε πέρυσι µε τζίρο 128 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας πτώση 15%, τάση που εκδηλώθηκε και κατά τη διάρκεια των εορτών παρά τις 140.000 επισκέψεις την ηµέρα. «Οι καταναλωτές έκαναν, λόγω κρίσης, µικρότερου ύψους παραγγελίες», δηλώνει.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;