Δέκα χρόνια Κίτρινα Ποδήλατα | Συνέντευξη στο neolaia.gr!

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έκαναν το ντεμπούτο τους στην ελληνική μουσική σκηνή στις αρχές του 2000. Εκείνη την εποχή είχαν παρουσιάσει τον πρώτο δίσκο τους… Δέκα χρόνια μετά και ύστερα από εφτά προσωπικούς δίσκους, με χιλιόμετρα συναυλιών στα πόδια τους και αρκετές επιτυχίες ήρθε η στιγμή για το + 10, τη νέα τους δουλειά. Το +10 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου αλλά και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Ο επετειακός χαρακτήρας του +10 σφραγίζεται στο Γκάζι, στην Αρχιτεκτονική όπου από τον επόμενο Φλεβάρη θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις του συγκροτήματος των Γιώργου και Αλέξανδρου Παντελιά, των δύο αδερφών που όπως αναφέρει ο Γιώργος στη συνέντευξη είναι στη μουσική μαζί από τις… πάνες!

Με το +10 τα Κίτρινα Ποδήλατα επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη πάνω σε διαχρονικές δημιουργίες καλλιτεχνών – θρύλων για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Τέτοιες ξεχωριστές στιγμές στο + 10 είναι οι διασκευές των τραγουδιών «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη και «Το Όνειρο» του Δήμου Μούτση αλλά και η μελοποίηση του ποιήματος Yara Yara του Νίκου Καββαδία. Όπως επίσης και το κομμάτι «Αντίστροφη Μέτρηση», που αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγκροτήματος να επενδύσει μουσικά μια θεατρική παράσταση, αφού αποτελεί το κεντρικό μουσικό θέμα της παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Η συνέντευξη κύλησε με το ένα από τα δύο Κίτρινα Ποδήλατα, τον Γιώργο Παντελιά, αφού ο αδερφός του Αλέξανδρος υπηρετεί τη θητεία του στις ένοπλες δυνάμεις… Απλός, λιτός και συνάμα ρομαντικός, τελειομανής και με όνειρα πολλά για την καλύτερη παράσταση ever των Κίτρινων Ποδηλάτων στην Αρχιτεκτονική, στο Γκάζι, ο Γιώργος Παντελιάς αφήνει το ανεξίτηλο στίγμα του συγκροτήματος στο βίντεο που ακολουθεί…

Συνέντευξη στη Μαρία Κωφίδου.

Special Thanks, στον ένα και μοναδικό Κυριάκο Μακαρονίδη για τα αποκλειστικά πλάνα, το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια!

Περισσότερες συνεντεύξεις, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia Συνεντεύξεις! 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;