Συμπαραστάτης της επιχειρηματικότητας

του Βασίλη Σωτηρόπουλου

Η γραφειοκρατία για τις νέες επιχειρήσεις είναι ένα γνωστό “τέρας” που αντιμετωπίζουν τα άτομα που αποφασίζουν προχωρήσουν σε αυτόν τον τομέα, αλλά και οι παλαιότεροι επιχειρηματίες. Και φυσικά αφορά και τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Με τη νέα δημοτική αρχή όμως, επιχειρηματίες της Αθήνας θα έχουν έναν συμπαραστάτη σε αυτό τον δύσκολο δρόμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης, σε κάθε μεγάλο δήμο θα λειτουργήσει ένας νέος θεσμός, ο “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”. Θα είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που θα διαμεσολαβεί σε κάθε καταγγελία για κακοδιοίκηση των δημοτικών υπηρεσιών και θα παρουσιάζει τις προτάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο.

Ήδη έχει ετοιμαστεί μια πρόταση για την αποτελεσματική λειτουργία του Συμπαραστάτη στον Δήμο Αθηναίων και μπορείτε να την διαβάσετε και να την σχολιάσετε στο www.symparastatis.wordpress.com

H πρόταση περιλαμβάνει μια άμεση μέθοδο για διαμεσολάβηση σε τρία βήματα: τηλεφωνική διαμεσολάβηση εντός 24 ωρών από την υποβολή της καταγγελίας, επιτόπια επίσκεψη του συμπαραστάτη στην δημοτική υπηρεσία αν δεν συμμορφωθεί τηλεφωνικά, δημοσίευση πορίσματος στο Διαδίκτυο και ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Όταν διαπιστώνονται πιθανές ποινικές παραβάσεις (όπως παράβαση καθήκοντος από υπάλληλο) η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα και θα υποστηρίζεται εκεί από τον Συμπαραστάτη.

Στην πρότασή μας έχουμε περιλάβει και την δυνατότητα υποβολής διαδικτυακής καταγγελίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία να ζητούν την διαμεσολαβητική επίλυση του προβλήματος που έχουν με το Δήμο Αθηναίων.

Υποστηρίξτε την πρότασή μας, στο facebook

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
84'
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;