Απόψεις | Το μήνυμα από τo ποσοστό της Χρυσής Αυγής..

Οι αρχές και τα δικαιώματα του δημοκρατικού πολιτεύματος, αντικατοπτρίζονται χαρακτηριστικά, στην δυνατότητα που δεν στερείται η Χρυσή Αυγή, να καταθέτει ψηφοδέλτια, να προτείνει και να σχολιάζει τα κοινωνικά ζητήματα.

Διαβάζοντας λοιπόν Τα Νέα, είδαμε πως ” ο Αγιος Παντελεήµονας µπαίνει στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής από το 2008. Ο κλεφτοπόλεµος ή οι συµπλοκές µελών της µε αναρχικούς στα Εξάρχεια περνούν σε δεύτερη µοίρα. Η πλατεία, η συνάθροιση µεταναστών υπό άθλιες συνθήκες και η ανασφάλεια των κατοίκων αναδεικνύουν την περιοχή σε εµβληµατικό τοπίο αστικής σύγκρουσης. Η Χρυσή Αυγή εντείνει σταδιακά την παρουσία της στη γειτονιά, µετά και τη συλλογή υπογραφών από κατοίκους.

«Μας περιµένουν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων στις λαϊκές γειτονιές», έγραφε ο κ. Μιχαλολιάκος στην ιστοσελίδα της οργάνωσης µετά τις ευρωεκλογές του 2009, παρ’ ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια Α’ Αθηνών ήταν 0,89%.

Κάτοικοι στον Αγιο Παντελεήµονα λένε ότι η Χρυσή Αυγή έστω κάνει κάτι. Προσφέρει µια λύση», λέει ο Κάρολος Καβουλάκος, εκλεγµένος λέκτορας στο τµήµα Πολιτικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε παρουσιάσει τη δική του λύση προεκλογικά σε εµφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθµό Alter. Είχε προτείνει τότε ως µέθοδο καταστολής της εγκληµατικότητας στο ιστορικό κέντρο: «Θα φτιάξουµε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας από µέλη του κόµµατός µας. Θα ζητήσουµε άδειες οπλοφορίας. Γιατί να µην έχει και ο Δήµος Αθηναίων 200 ενόπλους να προστατεύουν τη ζωή των πολιτών του;».

Η Χρυσή Αυγή διείσδυσε σε συγκεκριµένες περιοχές της Αθήνας και ανέδειξε – για πρώτη φορά στην ιστορία της – δηµοτικό σύµβουλο. Και τώρα τι; Εναν µήνα πριν από τις εκλογές, υποψήφιος της οργάνωσης είχε δώσει την απάντηση: «πογκρόµ».

Ο κ. Παναγιώταρος είναι ένας από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής µε συχνή παρουσία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήµονα. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασµός «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» µε επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο συγκέντρωσε ποσοστό 8,35% στο 6ο δηµοτικό διαµέρισµα και εξέλεξε έναν δηµοτικό σύµβουλο. Οι 10.222 ψήφοι της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα δεν οφείλονται µόνο στο µεγάλο ποσοστό αποχής (57% φέτος από 42% το 2006), ούτε σε διαρροές του ΛΑΟΣ που δεν είχε υποψήφιο και στήριξε τον Νικήτα Κακλαµάνη της Ν.Δ. Δεν είναι µόνο ψήφοι πεποιθήσεως και ακροδεξιού φανατισµού, αλλά και πράξεις διαµαρτυρίας ή φόβου. Ενα αποτέλεσµα διόλου τυχαίο που προέκυψε ύστερα από µελετηµένες κινήσεις της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πρωτεύουσας. “

Συμπέρασμα; Η Χρυσή Αυγή δυναμώνει. Και το χειρότερο; Την συνηθίζουμε. Και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά η μέρα που θα πλησιάζει κοινοβουλευτικό ποσοστό, δεν θα αργήσει. Αυτό μας έδειξε η ιστορία στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, και ακόμα παλαιότερα στη Γαλλία. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό, χρειαζόμαστε μεταναστευτική πολιτική. Τα αριστερά κόμματα, πρέπει να αντιληφθούν, πως επειδή “είμαστε όλοι μετανάστες” αξίζει σε όλους μας, μία καλύτερη ζωή. Πως οι μετανάστες του Αγίου Παντελεήμονα και της γενικότερης περιοχής της Αττικής, δεν ζουν ανθρώπινα. Στεγάζονται ανά 25αδες σε διαμερίσματα 80 τ.μ. και αδυνατούν να βρουν εργασία, ιδιαίτερα τώρα, που οι οικοδομή περνάει κρίση. Ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης. Μαζί παίρνει η μπάλα και τους ντόπιους, μαζί και τους μετανάστες που έχουν τακτοποιηθεί, και έχουν βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο. Η ανυπαρξία της μεταναστευτικής πολιτικής, δίνει τη δυνατότητα στο ΛΑ.Ο.Σ και τη Χ.Α. να φανούν ως σωτήρες, δυναμώνοντας το ποσοστό τους. Θα συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο θέμα ως ταμπού ή θα αποτρέψουμε την ανευ όρων παράδοση των “γκέτο” στις ορέξεις των Χρυσαυγιτών; Ας ελπίσουμε το πρώτο, πριν είναι ήδη πολύ αργά για όλους μας…  (και κυρίως για τους μετανάστες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
33'
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
4'
22 - 15
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;