Το Κ.Ψ.Μ. παχαίνει!

«Πήγα φαντάρος 70 κιλά και όταν απολύθηκα ήμουν 85!». Εντάξει ρε σειρά και πάλι καλά να λες αφού μετά το μεσημεριανό γκοτζίλα με πατάτες πήγαινες καρφί στο Κ.Ψ.Μ. και έσκιζες όλα τα κρουασάν ότι χρώμα υπήρχε! Και όταν δεν είχες έξοδο, πεταγόσουν στα συρματοπλέγματα για να πάρεις το «σαντουιτσάκι» του μισού μέτρου με δύο τηγανιές πατάτες μέσα και τέσσερα μπιφτέκια!

Τι νόμιζες δηλαδή, επειδή είχε μια ακτινογραφία φύλου μαρουλιού πως δεν παχαίνει; Άσε που άμα σε βάζανε «γερμανικό» σε έπιανε άγχος και έλεγες στους εξοδούχους να σου φέρουν 14 σοκολάτες για να περνάει η ώρα… Σε τα μας ρε σειρούλα; 😉

Και να τα έλεγα μόνο εγώ αυτά… Τα λέει και η σχετική μελέτη από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πως υπάρχει αύξηση του σωματικού βάρους, του λίπους, της χοληστερίνης και της γλυκόζης στον οργανισμό των φαντάρων, μετά από ένα χρόνο παραμονής τους, στο στράτευμα.

Η μελέτη, πραγματοποιήθηκε με βάση 165 νεοσύλλεκτους στρατιώτες, που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, το 2009. Αξιολογήθηκαν τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των στρατιωτών αυτών, στην έναρξη της θητείας τους και μετά από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, μετά από ένα χρόνο θητείας, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση σε όλα τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δείγματος των στρατιωτών. Οι υπεύθυνοι επιστήμονες της μελέτης, επισημαίνουν, ότι τα αίτια αυτών των μεταβολών θα πρέπει να αναζητηθούν στην αλλαγή του τρόπου ζωής, που συνεπάγεται η στρατιωτική θητεία, όπως στις αλλαγές της φυσικής δραστηριότητας, των διατροφικών συνηθειών, και της ψυχολογικής κατάστασης των νέων στρατιωτών.

Και κάτι άλλο μεγαλώνει όταν απολυθείς αλλά ντρέπονται να το πουν!!! 😛

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;