Συνέντευξη | Ο Γιώργος Αμυράς στο neolaia.gr!

 

Ο Γιώργος Αμυράς, ποδηλάτης, δημοσιογράφος και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Επιμένουμε Αθήνα» παραχώρησε συνέντευξη στο neolaia.gr Team, με στόχο να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον ίδιο και τον συνδυασμό του!

1. Πως αποφάσισες να βάλεις υποψηφιότητα για δήμαρχος;

Όταν διαπίστωσα ότι στο δήμο η μόνη ανακύκλωση που γίνεται αποτελεσματικά είναι αυτή των προβλημάτων.

2. Αν σου ζητούσα να περιγράψεις την Αθήνα με 5 μόνο λέξεις, ποιές θα ήταν αυτές;

Φοβισμένη, μα όταν τολμήσει θα κερδίσει την ανθρωπιά και τη λάμψη της.

3. Ποιό είναι το μεγαλύτερο κατά τη γνώμη σου πρόβλημα της πόλης;

Το μεγαλύτερο είναι ο,τι προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματά της. Λίγα τετράγωνα μακριά από το αστυνομοκρατούμενο Σύνταγμα βρίσκονται γειτονιές σε συνθήκες γκέτο. Ακριβώς έξω από το κτίριο του Δημαρχείου, δηλαδή της ανώτατης αρχής της πόλης, κυριαρχεί η παρανομία σε όλες τις μορφές της. Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, μοιάζει μικρός για να αντιμετωπίσει ακόμη και ζητήματα της καθημερινότητας. Στην μεγαλύτερη πληθυσμιακή πόλη της χώρας ο πολίτης μοιάζει μονάχος…

4. Και ποιό το προτέρημα της;

Η ιστορία της και οι άνθρωποί της που περιμένουν την ευκαιρία να γίνουν ενεργά μέλη μίας απρόσωπης κοινωνίας. Η Αθήνα είναι το ισχυρότερο όπλο της χώρας απέναντι στην κρίση και όχι μέρος του προβλήματος.

5. Ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείς αν γίνεις δήμαρχος;

Θα ασχοληθώ με αυτό που γενικά αποκαλείται ποιότητα ζωής αλλά αποτελείται από συγκεκριμένες δράσεις. Η «ποιότητα ζωής» δεν είναι πολυτέλεια, ούτε προνόμιο των ολίγων. Είναι το οξυγόνο της πόλης, το στοιχείο που μπορεί να δώσει οικονομικές ανάσες στο δήμο και να φέρει την Αθήνα στις πρώτες θέσεις των προορισμών όπου όλοι θα θέλουν να ζήσουν και όχι να φύγουν.

6. Εξήγησε μου τι είναι τα 5Π;

Απλά πράγματα που μας λείπουν. Ποδήλατα στην πόλη, Πράσινο στο Δήμο, Πολιτισμός στις γειτονιές, Περιβάλλον και Πάρκιν. Απέναντι στις γενικόλογες διακηρύξεις απαντούμε με συγκεκριμένες κινήσεις που έχουν επιτύχει διεθνώς και περιμένουν την Αθηναϊκή εφαρμογή τους.

7. Απο τι ανθρώπους απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο σου;

Ολες οι ηλικίες. Υποψήφιοι από 18 ετών μέχρι και 82 (που είναι και από τους δραστήριους). Με πτυχία από το Χάρβαρντ αλλά και ανειδίκευτοι εργάτες ή και άνεργοι. Με καταξιωμένους επαγγελματίες αλλά και ανθρώπους των γειτονιών που αγαπούν την πόλη και θέλουν να «τρέξουν» για καλύτερες συνθήκες ζωή.

8. Αν δε μπορούσες να ψηφίσεις τον εαυτό σου, ποιόν από τους “αντιπάλους” σου θα ψήφιζες και γιατί;

Το γεγονός ότι είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός μας διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους που έχουν κομματική σφραγίδα. Για αυτό «Επιμένουμε Αθήνα» και δεν μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις.

9. Δεν εχω δει καμία αφίσα σου έξω στον δρόμο, γιατί αυτό;

Και ούτε θα δείτε. Αποφασίσαμε να μην ρυπάνουμε την πόλη ούτε με ένα χάρτινο κομφετί. Η εκστρατεία μας γίνεται με τον αποτελεσματικότερο (και φιλικό προς το περιβάλλον) τρόπο. Από στόμα σε στόμα και μέσω του διαδικτύου, που κάνει την χάρτινη αφίσα να μοιάζει με επικοινωνιακό σκελετό. Για αυτό και αρχή του συνδυασμού μας είναι να μην ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ για διαφημίσεις ή έντυπα.

10. Αισθάνεσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν στον δήμο;

Πανέτοιμος. Δεν είμαι μάγος, αλλά μαζί με τους συνεργάτες μου αποφάσισαμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό και θα τα καταφέρουμε. Το να δημιουργήσουμε ποδηλατόδρομους, να κάνουμε τα πεζοδρόμια ανθρώπινα, να επενδύσουμε στο πράσινο και τον πολιτισμό, δεν είναι ακατόρθωτο. Απλώς θέλει βούληση, όχι από κόμματα αλλά από ενεργούς πολίτες.

11. Και τέλος, ως ψηφοφόρος, γιατί πρέπει να σε ψηφίσω;!

Τα πρέπει δεν χωρούν στο συνδυασμό μας. Σας καλώ να μπείτε στην ιστοσελίδα μας (amiras.gr) ή στη σελίδα μας στο facebook και λίγο πριν μπείτε στο παραβάν να σκεφτείτε τι είναι το καλύτερο για την πόλη σας.

Δημήτρης Ιωάννου

Περισσότερες συνεντεύξεις, στο Neolaia Συνεντεύξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;