O Οδυσσέας Κορακίδης στο neolaia.gr

O Οδυσσέας Κορακίδης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος) μιλάει στο neolaia.gr για το Δήμο Αλίμου. Σήμερα είναι που έχουμε ανάγκη νέες ιδέες, νέες λύσεις, νέους ανθρώπους και ο Οδυσσέας δείχνει να το ξέρει αυτό πάρα πολύ καλά. Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησε στις ερωτήσεις μας:

Δύσκολες εποχές διάλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά! Τι κλίμα βλέπεις στο ξεκίνημα σου;

Πράγματι δεν είναι καθόλου εύκολη εποχή. Αλλά και η άλλη λύση ποια είναι; Να καθίσουμε πάγκο και έχει ο θεός; Πίστευα πάντα πως τίποτα δεν αλλάζει αν εμείς οι ίδιοι δεν το πάρουμε απόφαση. Όσο για το κλίμα που αναφέρεις, περιέργως… είναι σχετικά καλό! Οι νέοι άνθρωποι είναι για πολλούς ελπίδα, ίσως και ευκαιρία αν θες. Είναι στο χέρι μας, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε, με φρέσκιες ιδέες να βρούμε νέες λύσεις.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση από τους πολίτες;

Οι άνθρωποι, οι λύσεις, η συμμετοχή. Απλά πράγματα. Δυστυχώς όχι αυτονόητα πάντα. Στη γειτονιά μας ο πολίτης θέλει έναν άνθρωπο που θα ναι κοντά του. Να γνωρίζει τα προβλήματα της γειτονιάς, να έχει πρακτικές λύσεις και άμεσα αποτελέσματα. Να έχει μια αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι ο δήμος του την επόμενη μέρα.

Δημοτική αρχή για τα σκουπίδια, τα φώτα και τις πλατείες δηλαδή;

Όχι βέβαια! Δυστυχώς συχνά αυτή είναι η κυρίαρχη εικόνα στους πολίτες για την αναγκαιότητα ύπαρξης της Αυτοδιοίκησης. Και αυτό, αν μου επιτρέπεται από το νεαρό της ηλικίας μου, είναι λάθος. Λάθος από τη μία αλλά και ευθύνη από την άλλη τόσο της πολιτείας συνολικά όσο και των ίδιων των πολιτών. Ο Δήμος είναι η ζωή στη γειτονία μας. Και η ζωή στη γειτονία μας δεν ορίζεται μόνο απ’ τα παραπάνω!

Όμως για να δούμε το αυτονόητο που ξεπερνά τα παραπάνω, να γίνεται πράξη χρειάζεται εμείς που διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών να το θέσουμε ως προτεραιότητα. Και χρειάζεται επίσης και οι πολίτες να το στηρίξουν ξεφεύγοντας από μια παλιάς κοπής λογική όπου δικαίωμα έχω μόνο στα ελάχιστα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βάλουμε τέλος στη μετριότητα. Να ξεφύγουμε από την κοντόφθαλμη λογική του βολεψιματάκια, του ρουσφετάκια, του χωμένου που εν’ τέλει η ιστορία αποδεικνύει πως είναι εις βάρος όλων μας. Ο τόπος μας δεν είναι μόνο οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα, είναι η ζωή μας και η προοπτική της. Και για αυτό δεν μπορούμε να αρκούμαστε στα ελάχιστα και στα μέτρια.

Ένας νέος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει σε ένα σύστημα που στηρίζεται σε «χωμένους» τύπους;

Πόσο ικανοποιημένοι είμαστε σήμερα από αυτό το «χωμένο» σύστημα;

Από τους νέους μπορούμε να αξιώνουμε μια ελπίδα και μια προοπτική αλλαγής. Μπορούμε εύλογα να έχουμε μια τέτοια αξίωση γιατί ένας νέος άνθρωπος που έχει σπουδάσει, που έχει εργαστεί, που έχει κοπιάσει είναι κατά κανόνα δύναμη προόδου, γνώσης και αλλαγής.

Όσο έχουμε αυτές τις δυνάμεις στον πάγκο… μόνο κριτική μπορούν να κάνουν, αν τους βάλουμε όμως στο παιχνίδι μπορούν να κάνουν πολλά, πάρα πολλά!

Έχει ένας νέος άνθρωπος όμως τη γνώση των προβλημάτων και την εμπειρία να τα λύσει;

Χρειάζεται! Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται η εμπειρία αλλά δεν αρκεί και δεν θα ανακαλύψουμε σήμερα την πυρίτιδα! Χρειάζεται ένας συνδυασμός, εμπειρίας, νέων ιδεών και δυναμικής. Λες τώρα για το νέος άνθρωπος. Δε θέλω να μιλήσω γενικά, θα αναφερθώ σε μένα. Είμαι στους κοινωνικούς χώρους του Αλίμου από τα μαθητικά μου χρόνια. Ήμουν σχεδόν πάντα στην πρώτη γραμμή σε δράσεις και σε πρωτοβουλίες. Μαζί με τους νέους του Αλίμου από το Συμβούλιο Νεολαίας τις πρωτοβουλίες για την παραλία,στα σχολεία με τις ενημερώσεις των μαθητών για θέματα νεολαίας αλλά και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων. Μαζί με νέους ανθρώπους ξεκινήσαμε το alimosnews.gr την πρώτη ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα του Αλίμου. Τρία χρόνια μετά το ξεκίνημα της εφημερίδας και τόσα χρόνια στο χώρο, πλέον νομίζω ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω και να μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα σε θέματα νεολαίας και νέων τεχνολογιών μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μου.

Τι θες να αλλάξεις στον Άλιμο;

Όχι και λίγα όχι όμως και τα πάντα! Ο Άλιμος είναι μια πολύ προικισμένη πόλη. Από τη φύση, από την ιστορία από τους ανθρώπους της.

Σήμερα όμως έχουμε ανάγκη να ξαναβάλουμε τους νέους στο παιχνίδι, τις ποιο δυναμικές ομάδες του τόπου μας. Με δίψα για συμμετοχή, με σκέψεις για δημιουργία, με γνώσεις και ικανότητες σύγχρονες και εξελιγμένες. Είναι τιμή που ο Δήμαρχος μας, ο Θάνος Ορφανός έχει ένα ισχυρό πάτημα στη νεολαία, ενώ κατεβάζει ένα ψηφοδέλτιο με πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. Αυτά την επόμενη μέρα θα μας χρειαστούν για να δώσουμε στη νεολαία την προοπτική της συμμετοχής. Μπορούμε επίσης και θέλω να προσπαθήσω για αυτό να δουλέψουμε για ένα δήμο που θα στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής, για την ορθότερη διοίκηση και εξυπηρέτηση του πολίτη, για την ενημέρωση του και τη διαφάνεια, για τη συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων.

Θέλουμε μια κοινωνία ζωντανή, δυναμική με αυτοπεποίθηση. Μπορώ να πω πως το στοίχημα πλέον της εποχής μας είναι να βάλουμε τον πολίτη στο παιχνίδι. Εκεί θα κριθούμε απέναντι σε μια λογική που τον ωθεί στην αποχή στην άρνηση να πάρει θέση και που δυστυχώς επωμιζόμαστε τις συνέπιες εμείς οι νεότεροι παρ’ ότι δεν έχουμε και ιδιαίτερη ευθύνη για την ύπαρξη της.

Προεκλογική καμπάνια και τεχνολογία μέχρι που μπορούν να πάνε μαζί;

Μακριά, μπορούν να πάνε πολύ μακριά! Η τεχνολογία σήμερα είναι μια πολύ «ζωντανή» και δυναμική υπόθεση. Μια βόλτα στο facebook και θα βρεις περισσότερους από τους μισούς υποψήφιους της Ελλάδας! Καταρχήν να πω ότι η σχέση μου με τις νέες τεχνολογίες δεν ξεκίνησε σήμερα! Ασχολούμαι με την πολιτική και τις νέες τεχνολογίες από το 2002 σχεδόν! Εχω κάνει μεταπτυχιακό στην ψυχολογία και ΜΜΕ με αντικείμενο τα social networks, new media κλπ. Σήμερα στηρίζω ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής μου προσπάθειας στο διαδύκτιο. Άμεσα, χωρίς κόστος, απευθυνόμενος στη νεολαία και όχι μόνο.

Μέσα από την ιστοσελίδα μου odisseaskorakidis.gr μπορεί κανείς όχι μόνο να ενημερωθεί αλλά κυρίως να συμμετάσχει είτε καταθέτοντας τις προτάσεις του, είτε διοργανώνοντας κάποια εκδήλωση υποστήριξης, είτε συνομιλώντας απευθείας μαζί μου. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πολίτης βρίσκεται συνδεδεμένος ανά πάσα στιγμή με τους υποψήφιους, διαμορφώνοντας μια πιο εκτενή και διαρκή άποψη, χωρίς ιδιαίτερο χάσιμο χρόνου.

Η νέες τεχνολογίες είναι η φυσική εξέλιξη της εποχής μας αξιοποιώντας τες ορθολογικά έχουμε μόνο να κερδίσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;