Απόψεις | Η Υποκρισία στο μεγαλείο της!

Έκλεψα και εγώ λίγο χρόνο από το διάβασμα, λέμε τώρα, για να διαβάσω την ελληνική ειδησεογραφία. Ξαφνικά πέφτω πάνω σε ένα επεισόδιο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο (καλά όταν μιλάμε για είδηση από Θεσσαλονίκη εννοείται πως για τον Άνθιμο θ` ακούσουμε!) και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Λέγετε πως όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος πήγε να προσκυνήσει το σταυρό που κρατούσε ο κ. Άνθιμος και να του ευχηθεί δια χειραψίας, ο κ. Άνθιμος αρνήθηκε λέγοντας: «Αν συνεχίσεις να λες αυτά που λες για εμένα, δήμαρχος δεν εκλέγεσαι. Να ξέρεις ότι αν δεν ανακαλέσεις, όσο ζω θα σε πολεμάω και δεν πρόκειται να δεις δήμο σε όλη σου τη ζωή»!

Θα μου πείτε για συστήματα θεοκρατίας, απαράδεκτη στάση επισκόπου σε έναν πιστό! Για το δεύτερο θα συμφωνήσω, θα μπορούσε, για τα μάτια του κόσμου να δώσει το χέρι. Εντάξει μωρέ λίγη υποκρισία δεν βλάπτει. Ίσως μέχρι στιγμής να συμφωνούσα αν δεν διάβαζα και την συνέχεια. Το θέμα ξεκίνησε προπαραμονές της εορτής του Αγίου Δημητρίου, όπου σε προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Μπουτάρης είπε πως το τρίδυμο του συντηρητισμού που πρέπει να απομακρυνθεί η Θεσσαλονίκη είναι ο Παπαγεωργόπουλος, ο Ψωμιάδης και ο Άνθιμος. Χαρακτήρισε «μουτζαχεντίν» τον κ. Άνθιμο για τα κηρύγματα μίσους, τα οποία όπως τόνισε, καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία.

Σεβαστές οι απόψεις του καθενός. Δε θα σταθώ πολύ στον Άνθιμο, ούτε θα υπερασπιστώ την στάση του αυτή. Διάβασα απόψεις και στην ιστοσελίδα που αν δεν περιείχαν και αυτές το ίδιο μένος – που επικαλούνται ότι έχει ο κ. Άνθιμος… ίσως συμφωνούσα. Ο Άνθιμος είτε μας αρέσει είτε όχι έχει λόγο. Έζησε στη Θράκη και στη Μακεδονία… και έχει δικαίωμα να έχει άποψη… όπως και οι άλλοι έχουν. Αλίμονο αν στερούμε σε κάποιον το λόγο… αν και η δικτατορία της δημοκρατίας μας αυτό κάνει…Είναι επίσκοπος και λογικά έρχεται καθημερινά σε επαφή με Θεσσαλονικείς, ποιο ευαίσθητους σε εθνικά θέματα και καλείται για τα προβλήματα τους να βοηθήσει, να βρει λύσεις… δεν μπορεί να βοηθήσει όλους… αλλά τουλάχιστον περισσότερους απ` το Ελληνικό κράτος.

Και τώρα για τον κο Μπουτάρη. Είναι κοινή ομολογία πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την πολιτική καταπίεση,  κουράστηκε ο Έλληνας. Είμαστε λαός ανέργων, αστέγων, πεινασμένων, ανασφάλιστων, καταπιεσμένων. Παρ` όλα αυτά ελπίζουμε (λέμε τώρα) σε καλύτερες μέρες και το θέμα μας κε Μπουτάρη και κάθε κε Μπουτάρη, δεν είναι ο Άνθιμος, αλλά η καθημερινότητα. Αν για εσάς είναι ανήθικο αυτό που σας απάντησε ο κ. Άνθιμος, για εμένα είναι ποιο αισχρό που εσείς, ως τιμητής των δικαιωμάτων κάποτε, υπερασπίζεστε τώρα το μνημόνιο υποδούλωσης του έθνους μας. Άλλα τότε και άλλα τώρα. Όπως και με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον βρίζατε πρώτα και μετά σας στεναχώρησε που σας παραπονέθηκε και δεν δέχθηκε την τυπική υποκριτική «προεκλογική» χειραψία… για τα μάτια του κόσμου.

Ω, της υποκρισίας, απύθμενο βάθος!

Η νεολαία της Ελλάδας είναι ξύπνια, δε θα αφήσει κάποιους να νομίζουν ότι της κάνουν κουμάντο, ακούνε τις φωνές, αναγνωρίζουν τις αληθινές από τις ψεύτικες και θα καταδικάσουν όσους την πρόδωσαν, όσους την υποδούλωσαν με τα μνημόνια και την αηδίασαν με την υποκρισία τους. Όσους παίζουν με το μέλλον της.

Και επειδή χωρίς τις διαφωνίες θα γίνουμε όλοι μας μια μάζα, περιμένω τον αντίλογο σας

Άρθρο που μας έστειλε ο Θάνος, μέσω του Neolaia Επικοινωνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;