Η Αγνή Σμπόνια στο neolaia.gr

Η Αγνή Σμπόνια (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή με επικεφαλής τον Κόνσουλα Παναγιώτη) μιλάει στο neolaia.gr για το Δήμο Βύρωνα. Σήμερα είναι που έχουμε ανάγκη νέες ιδέες, νέες λύσεις, νέους ανθρώπους, διαβάστε παρακάτω τι απάντησε στις ερωτήσεις μας:

Δύσκολες εποχές διάλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά! Τι κλίμα βλέπεις στο ξεκίνημα σου;

Είναι αλήθεια αυτό, η εποχή κάθε άλλο παρά ευνοεί την ενασχόληση με τα κοινά και αυτό το συναντάω συχνά στην επαφή μου με τους πολίτες. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην τοπική κοινωνία. Γενικότερα, υπάρχει ένα κλίμα απογοήτευσης για το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αλλά και αβεβαιότητας για το μέλλον. Ταυτόχρονα όμως, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι εκφράζουν μια ελπίδα και μια εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα, γεγονός που μου δίνει ώθηση να προχωρήσω. Οι πολίτες σήμερα δεν εμπιστεύονται εύκολα το πολιτικό προσωπικό που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια και θέλουν να στηρίξουν νέα πρόσωπα με ιδέες και όραμα.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση από τους πολίτες;

Οι πολίτες σήμερα ενδιαφέρονται για την πόλη τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στο παρελθόν. Η αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ενισχυμένες αρμοδιότητες που δημιούργησε ο ‘’Καποδίστριας’’ και σήμερα η μεταρρύθμιση του ‘’Καλλικράτη’’, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στις τοπικές κοινωνίες. Οι πολίτες λοιπόν σήμερα, αντιλαμβάνονται ότι η αυτοδιοίκηση τους αφορά άμεσα και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει και την καθημερινότητα τους. Το βασικό ζητούμενο για όλους μας, είναι να αποφασίσουμε πως θέλουμε την πόλη μας, σε τι περιβάλλον θέλουμε να ζήσουμε και με ποιες συνθήκες. Ο Δήμος να λειτουργεί για τους πολίτες, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στα προβλήματα που υπάρχουν, να δίνει διέξοδο στους νέους, να ασκεί κοινωνική πολιτική, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης. Με άλλα λόγια οι πολίτες ζητούν έναν Δήμο αποτελεσματικό και γι αυτό το λόγο η ψήφος τους στις 7 Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, η επιλογή για τους ανθρώπους που θα χειριστούν τις τύχες την πόλης πρέπει να έχει αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια.

Έχει ένας νέος άνθρωπος τη γνώση των προβλημάτων και την εμπειρία ώστε να λύσει διάφορα ζητήματα;

Να διευκρινίσουμε κάτι. Ένας νέος άνθρωπος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποτελεί τη λύση σε όλα τα ζητήματα. Όμως διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που είναι χρήσιμα σ’ ένα απαιτητικό περιβάλλον. Οι νέοι σήμερα διαθέτουμε πολλές και εναλλακτικές πηγές γνώσεις, μπορούμε να ερμηνεύσουμε γεγονότα και εξελίξεις με τον δικό μας τρόπο, μακριά από τους δογματισμούς και τις αυθεντίες του παρελθόντος. Άλλωστε η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν έχει μια μόνο λύση, ο τρόπος που θα την αναζητήσεις έχει άμεση σχέση με τις εμπειρίες που ο καθένας μας έχει αλλά και τη ‘’φρεσκάδα’’ του μυαλού. Όσο για την εμπειρία, θεωρώ ότι είναι κάτι που μπορεί να αποκτηθεί στην πορεία, με το πέρασμα των χρόνων και χωρίς αυτό να αποκλείει ότι θα κάνεις κάποιες φορές και λάθη. Άραγε όμως, ποιος απέκτησε εμπειρία, χωρίς να μάθει από τα λάθη του ;

Τι θέλεις να αλλάξεις στο Βύρωνα;

Ο Βύρωνας μπορεί να συνδυάσει πολλές εικόνες και καταστάσεις ταυτόχρονα. Είναι μια πόλη στην οποία συνυπάρχουν, η πλούσια ιστορία και οι αγώνες της, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη και την πρόοδο των ανθρώπων της. Μια πόλη η οποία συνδυάζει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το σύγχρονο αστικό τοπίο μιας συνοικίας της Αθήνας. Μια πόλη η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις παραδόσεις της και τις σύγχρονες απαιτήσεις των κατοίκων της. Ως νέος άνθρωπος όμως, θέλω η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα να γίνει βιώσιμη και περισσότερο ανθρώπινη, θέλω να αλλάξω την εικόνα του τσιμέντου και να αποκτήσει ο Βύρωνας περισσότερους ανοιχτούς, ελεύθερους χώρους. Θέλω να αλλάξω την όψη που έχει σήμερα και να έρθει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι, μια πόλη- ανάσα πρασίνου στα ‘’πόδια’’ του Υμηττού.

Προεκλογική καμπάνια και τεχνολογία μέχρι που μπορούν να πάνε μαζί;

Ένας πολύ καλός συνδυασμός που μπορεί να μεγιστοποιήσει τα εκλογικά οφέλη, αρκεί να γίνει σωστή χρήση. Η τεχνολογία είναι πλέον απαραίτητο στοιχείο για έναν υποψήφιο γιατί εξοικονομεί χρόνο, που ούτως ή άλλως είναι πολύτιμος, αλλά και χρήμα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή του υποψηφίου με τους πολίτες, στοιχείο καθοριστικό για την έκβαση της προεκλογικής καμπάνιας. Θεωρώ, ότι μια πετυχημένη προεκλογική καμπάνια πρέπει να συνδυάζει το προσωπικό στοιχείο του υποψηφίου παράλληλα με τις τεχνολογικές δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;