Η Υποψήφια Ευτυχία Παπαλουκά, στο neolaia.gr

Η Ευτυχία Παπαλουκά είναι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με το συνδιασμό Νέα Προοπτική. Είναι η νεώτερη στο συνδυασμό σε ηλικία και για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Πάντα χαμογελαστή και με θετική διάθεση, δέχτηκε χωρίς δισταγμό να απαντήσει σε ερωτήσεις μας! Ακολουθεί παρακάτω η συνέντευξη, που ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσα, περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Δύσκολες εποχές διάλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά! Τι κλίμα βλέπεις στο ξεκίνημα σου;
Η απογοήτευση είναι διάχυτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς οι νέοι θα πρέπει να αδρανοποιηθούμε. Οι νέοι σκεπτόμενοι άνθρωποι αν παραμείνουμε απλά σκεπτόμενοι και δεν γίνουμε και ενεργοί δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Χρειάζεται τόλμη και βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα. Αξίζει το τόλμημα. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Αν οι νέοι παραμείνουν στο περιθώριο και στην απαξίωση θα γίνουν μοιρολάτρες και μίζεροι. Αν όμως συμμετάσχουμε ενεργά μπορούμε να γίνουμε Πρωταγωνιστές των εξελίξεων και αξίζει να το κάνουμε.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση από τους πολίτες;
Πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί ως θεσμός και Κοινωνικός οργανισμός είναι ο πλέον κοντινός στον Πολίτη, ως θεσμικό κέντρο των Πολιτών, που μπορεί με άξια, έμπειρα και ικανά πρόσωπα και με τη Νέα Γενιά μαζί, να λύσει πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συμπολίτες μας.

Έχει ένας νέος άνθρωπος τη γνώση των προβλημάτων και την εμπειρία ώστε να λήσεις διάφορα ζητήματα;
Πάντα ένας νέος φέρνει τις νέες ιδέες, τη φρεσκάδα και την όρεξη για δουλειά και προσφορά. Ένας μεγαλύτερος ηλικιακά τη γνώση και την εμπειρία. Πολλοί άνθρωποι μαζί και διαφορετικοί σε ηλικία και θέσεις, μέσα από τη σύνθεση και την ενότητα, είναι το καλύτερο. Με το εκλογικό σύστημα που ισχύει με την τρισταυρία, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει και τον νεότερο και τον εμπειρότερο και αυτό είναι το πιο καλό.

Τι θες να αλλάξεις στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας;

Εκφράζοντας τη νέα γενιά στην οποία ανήκω θα τονίσω ότι η σημερινή δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας ποτέ δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία και καμία δράση για να πλησιάσει και να λύσει προβλήματα των νέων. Αυτό σίγουρα πρέπει ν’αλλάξει, αφού αν δεν συμβεί αυτό η γενιά μου θα παραλάβει μια πόλη όχι όπως την ονειρεύεται, γεμάτη ανθρώπους δημιουργικούς, ζωντανούς, χαρούμενους, αλλά μια πόλη μίζερη.

Το πρόσωπο της σημερινής δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδελφειας ήταν σκληρό και ανάλγυτο απέναντι σ’όλους τους συμπολίτες μου. Προσωπικά πιστεύω ότι σήμερα επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ ο δήμος να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο και να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Σ’αυτό το πλαίσιο είναι πολλές οι δράσεις που μπορούν και πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η επιβίωση όλων των πολιτών με ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γ.Αποστολάκης, νυν Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, έχει θέσει κατά την 4ετή θητεία του σε εφαρμογή το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”. Μέσα από αυτό τον καινοτόμο θεσμό, κατάφερε σε 100 και πλέον χαλκηδονιώτικες οικογένειες, οι όποιες βρίσκονταν κάτω από τα όρια της φτώχιας να τους χορηγηθούν δωρεάν κάθε μήνα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης. Αυτό σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε, σαν ένα κοινωνικό ανάχωμα στην φτώχια και την εξαθλίωση των συμπολιτών μας, και στον νέο ενιαίο δήμο μας, όπως επίσης μέσα στο πρόγραμμα είναι η δημιουργία του “Κοινωνικού φαρμακείου”, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Κι ένα τρίτο ουσιαστικό θέμα αφορά το φορομπηχτικό μέτρο της σχεδόν 100% αύξησης των ανταποδοτικών τελών που επιβλήθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή που εξασθενεί ακόμα περισσότερο τα ήδη εξασθενημένα από την γενικότερη οικονομική κατάσταση νοικοκυριά της πόλης μας. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση σε υπηρεσίες ανάλογη αυτής της αύξησης, προς τους πολίτες. Επομένως αυτό που πρέπει να γίνει είναι μείωση των δημοτικών τελών και εύρεση νέας φόρμουλας για την παροχή των υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο και χωρίς δυσβάσταχτους φόρους για τον απλό κόσμο.

Προεκλογική καμπάνια και τεχνολογία μέχρι που μπορούν να πάνε μαζί;
Προσωπικά θεωρώ πως η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο για να προωθηθεί μια υποψηφιότητα. Μέσω του διαδικτύου τις ερωτήσεις που σας απαντώ σε αυτή την ιστοσελίδα μπορεί να τις διαβάσουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι πιθανόν να μην υπήρχε πιθανότητα να με γνωρίσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο! Εξάλλου ενδεικτικό είναι ότι πλέον όλες οι μεγάλες προεκλογικές καμπάνιες παγκοσμίως είναι βασισμένες στην χρήση της τεχνολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;