helpmevote.gr, μάθε ποιος σου ταιριάζει σε αυτές τις εκλογές

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή helpmevote.gr που στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για εκλογικές διαδικασίες κυρίως όσον αφορά τις θέσεις υποψηφίων και παρατάξεων σχετικά με θέματα που συνδέονται με τον εκλογικό ανταγωνισμό.

Μέσω της χρήσης της ο πολίτης

  • έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό για τους υποψηφίους,
  • μέσω των απαντήσεων του σε σειρά ερωτήσεων πληροφορείται τον βαθμό εγγύτητας του συγκριτικά με όλους τους υποψηφίους όσον αφορά τις θέσεις του με βάση απαντήσεις των υποψηφίων στις ίδιες ερωτήσεις,
  • μπορεί να συγκρίνει τις δικές του απόψεις με τις απόψεις των επικεφαλής στις εκλογές.

Έτσι, μπορεί να είναι περισσότερο ενημερωμένος και να διαμορφώσει τη θέση του στις εκλογές συμπεριλαμβάνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Οι καταχωρημένες απαντήσεις των υποψηφίων βασίζονται στην αποδελτίωση απόψεων καθώς και στην εκτίμηση των θέσεων των υποψηφίων και των κομμάτων που τους υποστηρίζουν από ειδικούς ερευνητές τις οποίες κλήθηκαν να ελέγξουν οι επικεφαλής στις περιφερειακές εκλογές.

Η ηλεκτρονική αυτή εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται σε εκλογικές διαδικασίες σε αρκετές χώρες (με πιο πρόσφατη την εφαρμογή για τις προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία: http://www.meuvoto2010.org/) όπου ο “ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου» (Voting advice application) χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Μία ενδιαφέρουσα λειτουργία στο meuvoto2010 ήταν η δυνατότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων. Ενώ οι επίσημες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη για την πιο δημοφιλή υποψήφια πρόεδρο, Dilma Roussef, από τον πρώτο γύρο, η πρόβλεψη μέσω του ηλεκτρονικού εργαλείου έδειξε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Έτσι η meuvoto.2010 θα εξακολουθεί να λειτουργεί και κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του δεύτερου γύρου, μέχρι τις εκλογές της 31 του Οκτώβρη.

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;