Συνέντευξη | Οι DPC στο neolaia.gr!

Οι DPC (Dangerous Public Crew) είναι ένα hip-hop, rap και r’n’b group, που αποτελείται βασικά, από τον Πάνο Mc και τον Άτρωτο Proof. Σήμερα, βρισκόμενοι αρκετά χρόνια στην συγκεκριμένη σκηνή, κυκλοφορούν ήδη το πρώτο τους CD με τίτλο, Κάν’ το όπως εγώ.

– Αρχικά μοιραστείτε μαζί μας την ιστορία των D.P.C. Πώς ξεκινήσατε;

Πάνος mc

Εγώ και ο Άτρωτος γνωριζόμαστε από παιδιά μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά στον Βύρωνα όπου μένουμε μέχρι και σήμερα. Στην ουσία όλα άρχισαν ερασιτεχνικά εξαιτίας της θέλησης μας να εκφραστούμε μέσα από το στίχο και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε πάνω σε αυτόσχέδιες μουσικές σε ηλικία 12 χρονών.

Σαν D.P.C ξεκινήσαμε το 2005 όπου στην αρχή σήμαινε DYNAMIK POWER CREW ενώ ένα χρόνο αργότερα μετονομάστηκε σε DANGEROUS PUBLIC CREW όνομα που διατηρούμε μέχρι σήμερα. Η πρώτη μας δισκογραφική εμφάνιση ήρθε μέσα από τις hip hop συλλογές του atlantis fm next generation 1 και 2.Αρχικά στο σχήμα ήταν και ο dj pikay ως παραγωγός ο οποίος αποχώρησε. Σήμερα το σχήμα αποτελείται από τους Πάνο mc, Άτρωτο Proof και Rap Dealer.

– Έχετε πλέον μια ανεξάρτητη κυκλοφορία, το mixtape σας “Κάντο Όπως Εγώ”. Πείτε μας λίγα λόγια για το ποιος το επιμελήθηκε και πώς δημιουργήθηκε;

Άτρωτος Proof

Το 2009 αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου μας mixtape πού αποτελούσε όνειρο χρόνων. Αξιοποιήσαμε ένα μικρό υπόγειο χώρο στο σπίτι του Πάνου όπου άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο μας. Τους στίχους επιμελήθηκα εγώ και ο Πάνος ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο Χρήστος κολιός μαζί με τον rap dealer. Η ηχογράφηση έγινε στα aeolia recording studios ενώ η τελική μίξη και το mastering στο studio feedback.

Πάνος mc

Υπήρχε η σκέψη το mixtape αυτό να κυκλοφορήσει από κάποια δισκογραφική εταιρία αλλά ζυγίσαμε τα πράγματα και έχοντας γνώση του τι συμβαίνει στην ελληνική δισκογραφία αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε ανεξάρτητα έτσι ώστε να είμαστε εμείς εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για τη προώθηση του. Ήταν η πρώτη μας δουλειά και θέλαμε να προωθηθεί σωστά. Οπότε προωθήθηκε χέρι με χέρι μέσω συγκεκριμένης κοπής cd και φυσικά διαδκτυακά όπου είχε μεγάλη ανταπόκριση.

– Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την πορεία του;

D.P.C

Αυτά που εμείς θέλαμε να πετύχουμε από αυτή τη δουλειά είναι δυο. Πρώτα από όλα να ακουστεί το όνομα μας δηλαδή να αποκτήσουμε κόσμο και να ακουστεί η μουσική μας και δεύτερον επειδή ξέρουμε το παιχνίδι με τα μαγαζιά και με το τι ακούγεται θέλαμε η δουλειά αυτή να μας ανοίξει πόρτες σε γνωστά club ούτως ώστε να μπούμε και να παίξουμε τη μουσική μας.

Άτρωτος Proof

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάναμε μόνο για εμπορικούς λόγους τα κομμάτια αυτά είναι η μια πτυχή του εαυτού μας.. η πιο party πλευρά μας. σαφώς και έχουμε και άλλα πράγματα να πούμε τα οποία θα τα ακούσετε εν καιρώ.

– Στο κομμάτι Greek To Me (το οποίο όμως δεν είναι στο mixtape) φαίνεστε πολύ καυστικοί και επίκαιροι. Αντλείτε συχνά στίχους σας από πηγές κοινωνικού περιεχομένου; Τι άλλο σας εμπνέει;

Πάνος mc

Το συγκεκριμένο τραγούδι δημιουργήθηκε από όλα αυτά που συνέβησαν γύρω μας τους προηγούμενους μήνες και συνεχίζουν να συμβαίνουν ακόμα.. η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα μας καθώς και η κρίση αξιών που διέπει τη κοινωνία σήμερα.. απλά δεν μείναμε εκεί. Το συνδέσαμε και με τις γυναίκες.. όχι όλες αλλά εκείνες που κοιτούν τους άνδρες με βάση τα χρήματα.. είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα και αν κρίνεις και από την ανταπόκριση που είχε στο ραδιόφωνο μάλλον πιστεύουν και άλλοι σε αυτό.

Άτρωτος Proof

Φυσικά και αντλούμε στίχους από τη καθημερινότητα αφού η μουσική που κάνουμε είναι αποτέλεσμα της καθημερινής ζωής της ζούγκλας στην οποία ζούμε.

Άλλες πηγές έμπνευσης για μας είναι οι γυναίκες, οι βόλτες που κάνουμε, τα όνειρα που έχουμε οι φιλοδοξίες μας.. γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ζωή μας είτε είναι καλό είτε είναι κακό είτε είναι νόμιμο είτε είναι παράνομο (χαχαχα).

Πάνος mc

Το hip hop είναι η ίδια η ζωή. οπότε ότι ζεις το γράφεις..

– Θα ήθελα να μάθω τι πιστεύετε για το ελληνικό hip hop σήμερα (mainstream και underground).

Πάνος mc

Καταρχήν πρέπει να με ρωτήσεις αν πιστεύω ότι υπάρχει underground hip hop στην Ελλάδα και η άποψη μου είναι πως δεν υπάρχει.. το να κάθετε ο καθένας σπίτι του και να ηχογραφεί στο pc του δεν είναι underground είναι απλά μ..α. Το underground hip hop στο εξωτερικό έχει σοβαρές παραγωγές αντάξιες των παραγωγών που βγαίνουν από μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες. τώρα στην Ελλάδα έχουμε δυο τάσεις τους εμπορικούς και τους αντιεμπορικούς mc’s..κατά τη γνώμη μου όλοι θα ήθελαν να έχουν λεφτά και να είναι διάσημοι και όσοι λένε το αντίθετο λένε ψέματα.. απλά κάποιοι το πέτυχαν και όσοι δεν το πέτυχαν κράζουν αυτούς που το πέτυχαν..

Άτρωτος Proof

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με τους εμπορικούς ούτε με τους αντιεμπορικούς mc’s έχουμε πρόβλημα με αυτούς που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι κάνουν hip hop ενώ η μουσική τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό.. τώρα τα είπαμε και πιο πάνω μέσα στη ζωή είναι και τα club και τα λεφτά και οι γκόμενες και η φτώχεια και οι τσαμπουκάδες και όλα.. οπότε στην ουσία αν μιλάς για όλα κάποια κομμάτια σου θα θεωρηθούν εμπορικά κάποια πιο προσωπικά και κάποια πιο αντιεμπορικά.. εμείς απλά μιλάμε για όσα ζούμε ας τα θεωρήσουν τα κομμάτια μας όπως θέλουν.

– Σε ποιον θα επιλέγατε να κάνετε diss και γιατί;

D.P.C

Γενικά είμαστε κατά των diss πιστεύουμε ότι αν έχουμε διαφορές με κάποιον θα τις λύσουμε είτε μέσα από συζήτηση είτε με άλλο τρόπο.οπότε δύσκολα θα κάναμε diss..τώρα επειδή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στη ζωή αν κάναμε diss θα το κάναμε σε κάποιον με τον οποίο είχαμε διαφορές και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν θα έμεναν απλά σε ένα diss.όπως μερικοί άλλοι.

– Τι κάνουν οι D.P.C. όταν δεν ασχολούνται με τη μουσική;

Πάνος mc

Συνήθως ξεκουράζομαι, ασχολούμαι με τη σχολή μου, μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες με φίλους, παίζω basket, poker.αυτά γενικά προσπαθώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν.

Άτρωτος Proof

Και εγώ πηγαίνω στη σχολή, γυμνάζομαι, βγαίνω, ούτως η άλλως περνάμε αρκετές ώρες με τον Πάνο οπότε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα θα μας δεις να κάνουμε..

D.P.C

Και τους δύο θα μας δεις κάθε Σάββατο δυο με τρεις το μεσημέρι να κάνουμε μαζί με τη φίλη μας την Έλενα την εκπομπή radio cyclone στο www.mangoradio.gr.

– Από ότι φαίνεται έχετε βάλει στόχο να κατακτήσετε τα club. Ποια είναι τα σχέδια σας για να το επιτύχετε στο μέλλον;

D.P.C

Κοίτα αυτός ο στόχος προέκυψε μέσα από την αποδοχή που είδαμε ότι γνώρισαν τα τραγούδια μας από τον κόσμο ειδικά στα live show. Οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πιο σοβαρά να επεκτείνουμε τη μουσική μας σε πολλά και γνωστά club. Τα σχέδια μας για να το πετύχουμε αυτό δεν είναι άλλα από τη σκληρή δουλειά, το ξεχωριστό ήχο στα τραγούδια μας, τη συνεχή βελτίωση, και φυσικά τις καλές δημόσιες σχέσεις που είδη έχουμε.. Ωστόσο το σημαντικότερο από όλα για να κάνεις οτιδήποτε σε αυτό το χώρο είναι η αγάπη του κόσμου, αν ο κόσμος αγκαλιάσει τη μουσική σου τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.όλα θα γίνουν.

Πάνος mc

Το σημαντικότερο για μας δεν είναι απλά να παίξουμε σε ένα club, αλλά το να μεταφέρουμε σε ένα club τη δική μας πλευρά της ζωής όπως το λέει και το τραγούδι μας κάντο όπως εγώ θέλουμε να μεταφέρουμε την ιδιοσυγκρασία της περιοχής μας και των ανθρώπων που μας πιστεύουν στα club.. αν το πετύχουμε αυτό θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

– Άτρωτος Proof

Όλα είναι κύκλος ξεκινάνε από τη γειτονιά σου πάνε στο club στο ραδιόφωνο και επιστρέφουν πάλι στη γειτονιά σου.. εκεί παίρνει ο καθένας και τα πιο σημαντικά του μαθήματα.

Συνέντευξη, που παραχώρησαν οι DPC, στο neolaia.gr Team.

Περισσότερες συνεντεύξεις, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia Συνεντεύξεις.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;