Συνέντευξη | Οι Αλκή στο Neolaia.gr

1. Αλκή. Ασυνήθιστο όνομα για συγκρότημα. Ποιανού ήταν η ιδέα, ποια η ερμηνεία του ονόματός σας;

Είναι πράγματι ασυνήθιστο όνομα για συγκρότημα. Ψάχναμε κάτι ξεχωριστό και με κάποια συμβολισμό. Η λέξη «Αλκή» είναι εύηχη, και μας αρέσει η σημασία της και ο συσχετισμός της με τη μουσική. Γιατί «Αλκή» σημαίνει δύναμη. Και η μουσική είναι δύναμη…

2. Ποια είναι τα κύρια μέλη των Αλκή και τι είδος υποστηρίζετε;

Τα κύρια μέλη του γκρουπ είναι δύο: Δημήτρης Γαύρος και Δήμητρα Καραγιάννη. Φυσικά το γκρουπ πλαισιώνεται και από άλλους μουσικούς (Κιθάρα: Κώστας Πλατανιάς, Πλήκτρα: Ηλίας Βουρλοβίτης, Τύμπανα: Θανάσης Γαύρος, Ηλεκτρικό μπάσσο: Άλεξ Λαζαρίδης,). Αν και έχουμε ορισμένα στοιχεία και από άλλους χώρους, κατά βάση ανήκουμε στο χώρο της ποπ ροκ μουσικής σκηνής.

3. Ποιες οι επιρροές σας και ποια τα μουσικά σας ακούσματα;

Πολλές και διάφορες είναι οι επιρροές μας. Από το ξένο ρεπερτόριο είναι οι REM, οι Nirvana, οι Scorpions, οι U2, οι Metallica, οι Pink Floid, οι Cure κ.λ.π. Από το ελληνικό είναι κυρίως οι Κατσιμιχαίοι, οι Πυξ Λαξ, ο Αγγελάκας, ο Παυλίδης, ο Ιωαννίδης, και άλλοι.

4. Συνεργαστήκατε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και η παραγωγή του δίσκου σας έγινε από αυτόν, αν δε κάνω λάθος. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ναι, ο πρώτος μας δίσκος, που έχει τίτλο «Σε δυο εαυτούς», ήταν μια παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα, ο οποίος και συμμετέχει ερμηνευτικά σε ένα τραγούδι μας, το «Ακόμα δε σε ξέρω». Με το Φίλιππο ήρθαμε σε επαφή μέσω του internet. Του στείλαμε ένα demo, το άκουσε, μας τηλεφώνησε, γνωριστήκαμε, και κάποια στιγμή αυτό οδήγησε στη δημιουργία του δίσκου μας. Ήταν πολύ ευτυχής συγκυρία για εμάς αυτή η συνεργασία, γιατί είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, που πάντα παρακολουθούσαμε και θαυμάζαμε την πορεία του και τη μουσική του, κι έτσι νιώθουμε πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε συνεργαζόμενοι μαζί του.

5. Ο δίσκος σας πόσα τραγούδια περιέχει και ποια από αυτά είναι διασκευές;

Ο δίσκος περιέχει 11 τραγούδια, από τα οποία διασκευή είναι το ένα, το «Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω».

6. Έχετε βγάλει κάποιο single;

Όχι, δεν έχουμε κυκλοφορήσει κάποιο single, προς το παρόν τουλάχιστον…

7. Πιστεύετε ότι είναι δύσκολοι καιροί για ένα συγκρότημα στην Ελλάδα;

Είναι δύσκολοι καιροί για καινούρια ξεκινήματα γενικά σε όλους τους τομείς. Και ειδικά σε χώρους τόσο απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς, όπως αυτός της μουσικής, τα πράγματα είναι ακόμη πιο στριμωγμένα. Επίσης, η κρίση που υπάρχει χρόνια τώρα στον τομέα της μουσικής ήρθε και έδεσε με την γενικότερη οικονομική κρίση, κι αυτό επιδείνωσε κι άλλο την κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο είναι πιο τυχεροί όσοι «πρόλαβαν» ήδη… Αλλά και πάλι, η αγάπη και το πάθος για κάτι σε συνδυασμό με τη σκληρή προσπάθεια, πάντα αποδίδουν καρπούς, σε όλες τις εποχές, εύκολες ή δύσκολες… Απλώς σήμερα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη υπομονή κι επιμονή απ’ ό,τι κάποτε.

8. Με ποιους άλλους Έλληνες καλλιτέχνες έχετε συνεργαστεί ή ακόμη και θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη με κάποιον άλλο καλλιτέχνη εκτός από το Φίλιππο. Είναι πάντως πολλοί αυτοί με τους οποίους θα χαιρόμασταν να συνεργαστούμε.

9. Ο δεύτερος σας δίσκος έχει πάρει μπρος; Τι να περιμένουμε από τους Αλκή;

Ναι, ετοιμάζουμε κάποια κομμάτια που θέλουμε να κυκλοφορήσουμε σε μια νέα δισκογραφική δουλειά και είναι σε ύφος αρκετά πιο rock αυτή τη φορά.

10. Που εμφανίζεστε τώρα, που μπορεί κάποιος να σας δει ζωντανά;

Πρόκειται να εμφανιστούμε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Golden Festival του Βόλου μαζί με το Φίλιππο Πλιάτσικα, τη Σοφία Αρβανίτη, τη Salina και άλλους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες οι ημερομηνίες.

11. Τέλος , τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Νeolaia.gr που διαβάζει τη συνέντευξή σας;

Να ακολουθούν τα όνειρά τους όσο δύσκολο κι αν μοιάζει το να τα φτάσουν. Να μην το βάζουν κάτω για τίποτα, με τίποτα και ποτέ…

Επίσημη σελίδα των Αλκή στο Facebook

Αποκλειστική συνέντευξη που έδωσαν οι Αλκή στο neolaia.gr και το συντάκτη Χρήστο Πανάγο.

Περισσότερες Συνεντεύξεις στο Νeolaia Συνεντεύξεις.

Οι Αλκή με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο τραγούδι “Ακόμα δε σε ξέρω”

[youtube WlFPh981Gn8]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;