Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων | Όταν το Κέμπριτζ πέρασε το Χάρβαντ

Όταν το Κέμπριτζ πέρασε το Χάρβαρντ, θα μπορούσε να τιτλοφορείται η έρευνα που ήρθε στο φως, από το QS World University Ranking. Η πρωτιά αυτή, προξένησε τεράστια εντύπωση στην διεθνή κοινότητα. Ο λόγος;

«Ενα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στην κορυφή της λίστας και όχι ένα αμερικανικό», σχολίασε ο Μπεν Σουότερ, επικεφαλής στον τομέα των πληροφοριών της εταιρίας που συγκρότησε τον κατάλογο με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Αιτία για την αλλαγή στις πρώτες δύο θέσεις του καταλόγου, στον οποίο ηγείτο το Χάρβαρντ από το 2004, ήταν το καλύτερο επίπεδο στον ερευνητικό τομέα, που παρέχει το Κέμπριτζ.

Αυτό όμως, που προκαλεί πραγματική έκπληξη, είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των δύο πανεπιστημίων, η φοίτηση ενός έτους για τους προπτυχιακούς φοιτητές κατά το 2010-2011 κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ στο Κέμπριτζ ενώ στο Χάρβαρντ 27.500 ευρώ!

Ενδιαφέροντα στοιχεία επίσης της λίστας, είναι πως δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο στην 200άδα, ενώ αντίθετα παρουσιάζεται τεράστια βελτίωση, των πανεπιστημίων της Κορέας και της Κίνας.

Αντίστοιχη έρευνα, που είχε δημοσιευτεί το καλοκαίρι με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως έδινε ωστόσο, διαφορετικά αποτελέσματα..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;