Blackberry 9800 | Αναλυτική περιγραφή εμφάνισης

Μην με ρωτήσετε πότε θα το δούμε Ελλάδα , ελπίζω σύντομα, όχι τίποτα άλλο, αλλά οι γύρω μου που το βλέπουν προσπαθούν να μου το αρπάξουν από τα χέρια.

Μια πρώτη εντύπωση


Είναι λίγο σαν παραγεμισμένο 9700 με μεταλλικό περίβλημα γύρω και καουτσούκ καπάκι μπαταρίας, το οποίο δεν εκτιμούσα στην αρχή μέχρι που κατάλαβα την χρησιμότητα του.

1. Είναι πολυ βολικό στο πολύωρο κράτημα (σε περίπτωση που ξεχειλίζουν από φράγκα οι τσέπες και δεν χωράει το κινητό μέσα) και

2. Απορροφάει την ενδεχόμενη θερμότητα από εκτεταμένη χρήση .Επίσης είναι ιδανικό να το αφήσεις σε οποιδήποτε έπιπλο.

Θα μου πεις , λάλησες? Τι ειναι αυτα που λές για έπιπλα? Επειδή έχω και το iPhone4 έχω να δηλώσω/διαμαρτυρηθώ ότι , σε λακαρισμένες , γυάλινες και μάλλινες επιφάνειες, το iPhone πάει βόλτες Ναι Ναι…Γλιστράει μόνο του πώς το λένε! Έτσι λοιπόν η στιβαρή κaτασκευή του Torch νομίζω θα τους κερδίσει όλους οπτικά και χρηστικά.

Τα δύο κουμπιά σιγασής και κλειδώματος βρίσκονται εκεί που ήταν πάντα με μοναδικο μελανό σημείο στο hardware ίσως την έλλειψη του αριστερού default κουμπιού!

Υποδοχή 3,5mm για ακουστικά και handsfree (τα οποία παραμένουν τα ίδια με των παλιών συσκευών) και υποδοχή φορτιστή mini usb αρκετά χαμηλά , στο ύψος που αρχίζει το qwerty πληκτρολόγιο και εμποδίζει λίγο την πληκτρολόγηση όταν το φορτίζεις. Minor fault.

Οθόνη -Κάμερα

3.2” HVGA+ touch screen (480×360)

VGA (640×480) video recording

5 MP camera with 11 scene modes

H οθόνη του είναι αρκετά καλή σε ανάλυση (480Χ360) touch με αρκετά καλή απόκριση. To Αccelerometer σκίζει σε σχέση με του 9500-9520 , η ταχύτητα απόκρισης εναλλαγής της οθόνης από Portrait σε Landscape είναι πολύ καλή, ενώ όταν το physical keybord ειναι εξω δεν λειτουργεί. Το surepress του 9500-9520 ευτυχώς μας τελείωσε και πλέον έιναι απλό κανονικό touch και είναι quite handy ειδικά σε συνδιασμό με το trackpad ! Το yes/no και το menu button – back ειναι ενωμένα χωρίς να υπάρχει χώρισμα ανάμεσα τους, αλλά αυτό δεν εμποδίζει καθόλου στην επιλογή ενος από τα 4!To slide του ειναι sleek και πολυ απαλό .

Επιτέλους το πρώτο Blackberry με υπέρ του δέοντος descent camera! Πολύ καλή ανάλυση , geotagging, άμεσο διαμοίρασμα των φώτο σε : mail , bbcontacts , fb , twitter , flicker και λοιπά. Έχει Singleshot και συνεχόμενο Autofocus . Δυστυχώς ο ήχος του κλείστρου της κάμερας παραμένει εκεί ακόμα και silent mode! Οπότε surely not paparazzi photos! Έχει 4 διαφορετικούς τυπους βίντεο , και optional flash.

Μπατάρ. (εκ του Χαμήλ Μπαταρ.)

1300 mAHr λιθίου

Χρόνος ομιλίας περίπου 5.5 hours

Άμα σας πω ότι μου βαστάει όσο στο 9700 θα με πιστέψετε? Θα μου πεις , σιγά το νέο περίμενα κάτι καλύτερο. Κι όμως, με Touchscreen και τόσα features παραπάνω θα ήταν λογικό να βαστάει λιγότερο από το 9700, όχι περισσότερο. Κάποιες μέρες πριν λόγω έλλειψης χρόνου είχα περάσει τα τελευταία επεισόδια Lost στο κινητό και όπου στεκόμουν λίγο , τσουπ , έβλεπα . Η μπαταρία δυστυχώς άντεχε 4 ώρες.

Κατα τα άλλα έχει πολυ ικανοποιητική απόδοση σε έναν κανονικό χρήστη με 2 μέρες αντοχή.

Memory

512 MB flash memory

Η μνήμη του με τα 512ΜΒ είναι μια χαρά , αν σκεφτεί κανεις τα 100ΜΒ του 9000! Bέβαια αν η Rim ή οι devs των third party εφαρμογών μας έκαναν την χάρη να επιλέξουμε να τις αποθηκεύσουμε στην κάρτα μνήμης ίσως να σταμάταγε η γκρίνια. Παίρνει sd card μέχρι και 32 GB (παμε όλοι μαζί ! We want more! We want more!) Το έχω με 16άρι και πετάει, όυτε κολλάει ούτε παραμιλάει.

Επεξεργαστής

624Mhz Marvell PXA930

Οκ, εδώ γίνεται πανικός. Παρατηρούνται κάτι lags στο Torch τα οποία δεν θα έλεγα ότι φταίει εντελώς ο επεξεργαστής, είναι και το 6 ακόμα καινούριο , χωρίς updates. Σε κάποια σημεία το laging του με τόσο δυνατό hardware σε σχέση με παλιά Blackberry που καταντάει little bit lame. H πηγή του κακού τώρα. Η RIM από το 2008 συνεργάζεται με την Marvell, κακό. Πολύ κακό . Πολύ πολύ κακό. Τόση τσιγκουνιά ρε παιδιά , να χρησιμοποιούμε τον ίδιο επεξεργαστή από το 2008? Τώρα που η RIM χρειάζεται στήριξη καθώς ο Γιγαντας Android έχει αρχίσει τα άπερκατ επιλέγει να μην έχει κι αυτή την φορά Open GL. Δηλαδή έλεος. Δεν λέω ότι τα 3D games πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου αλλά που πας με 10,000 apps με το iPhone να έχει 300,000 και το Android να αγγίζει ήδη τα 150,000. Πόσο θα το παίζεις εκλεκτικός ακόμα? Οταν λές θα κάνεις καινοτομίες να κάνεις.

Όχι έβαλε ο Μανωλιός το battery cover του αλλιώς!

Συνοψίζοντας. Είναι μιά χαρά αναβάθμιση από τα παλιά Blackberry . Με ποσοστο θα το έδινα στο 85% . Με μια δυο αναβαθμίσεις στο OS θα του δώσω 95%.

Blackberry Experts

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;