Υπ. Παιδείας | Κλείνουν άλλα πέντε κολέγια!

Άλλα πέντε κολέγια κλείνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας για παραπλανητικές διαφημίσεις και λειτουργία χωρίς άδεια, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν τώρα και ιδιωτικά ΙΕΚ.

Συνολικά, γύρω στους 5.000 σπουδαστές κολεγίων που λειτουργούν χωρίς άδεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχουν πληρώσει τα δίδακτρα και περίμεναν να ξεκινήσουν σύντομα τα μαθήματα.

Οι παραβάσεις είναι τριών ειδών και αφορούν: τα κολέγια τα οποία αγνόησαν τον νόμο που ψηφίστηκε και δεν έλαβαν ποτέ άδεια λειτουργίας, εκείνα που υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να λάβουν άδεια και την πήραν για συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά διαφημίζονται και για άλλες για τις οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί και, τέλος, τα κολέγια που εξακολουθούν να διαφημίζονται ως πανεπιστήμια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των κολεγίων και ΙΕΚ που κλείνουν.

Εν τω μεταξύ έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ, καθώς διαφημιζόταν ως το καλύτερο της Ευρώπης.

Ολοι οι φορείς συνιστούν στους γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο «κολέγιο» να ενημερώνονται σχετικά τόσο από το υπουργείο όσο και από τη Γραμματεία Καταναλωτή (στο τηλέφωνο 1520), η οποία αντιμετωπίζει καθημερινά αντίστοιχα ζητήματα για προϊόντα και υπηρεσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;