16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Πιστό στο ραντεβού του θα είναι και φέτος, για 16η χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X, που ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό του από τις 15 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές των ταινιών του μεγαλύτερου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιούνται στις τέσσερις αίθουσες της Αθήνας με τις οποίες έχει ταυτιστεί:

* Αττικόν Cinemax Class
* Απόλλων Cinemax Class
* Δαναός 1 & 2

Ξένες Παραγωγές

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη βδομάδα, περιλαμβάνονται αρκετές ταινίες που έκαναν πρεμιέρα σε διεθνή φεστιβάλ, όπως του Βερολίνου και των Καννών.

Τέτοιες είναι τα:

You will meet a tall dark stranger, του Woody Allen.

Η νέα ταινία του Woody Allen καταγράφει με απίστευτα σαρκαστική διάθεση το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να παρασυρθεί από μια ψευδαίσθηση.

«The Kids are All Right» της Λίσα Τσολοντένκο
Οι Ανέτ Μπένινγκ και Τζούλιαν Μουρ, οπλισμένες με πολύ χιούμορ, υποδύονται τις ομοφυλόφιλες μητέρες δύο εφήβων που αποφασίζουν να ανακαλύψουν τον βιολογικό τους πατέρα. Μια εκπληκτική προσέγγιση της ζωής στη Νότια Καλιφόρνια, καλυμμένη με πολύ χιούμορ και συναίσθημα που αποδίδει τελικά μια εξαιρετική κωμωδία σχέσεων.

«The Killer Inside Me» του Μάικλ Γουίντερμποτομ
Το «The Killer Inside Me», βασισμένο στο βιβλίο του παλπ συγγραφέα Τζιμ Τόμσον, είναι μια σοκαριστική ιστορία δοσμένη μέσα από τα μάτια ενός σίριαλ κίλερ με τους Κέισι Άφλεκ, Κέιτ Χάντσον και Τζέσικα Άλμπα.

«A Woman A Gun And A Noodle Shop» του Ζανγκ Γιμού
Απατημένος σύζυγος προσλαμβάνει λούζερ αστυνομικό για να δολοφονήσει την μοιχαλίδα και τον εραστή της. Μαύρη σλάπστικ κωμωδία με πολεμικές τέχνες, περίτεχνα κουστούμια, σπαθιά, δολοφονίες και χοντρή πλάκα.

«Kaboom» του Γκρεγκ Αράκι
Το Kaboom ακολουθεί μια ομάδα νέων που αποφασίζουν να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους. Ακολουθούν γκέι, λεσβίες, μπαϊσέξουαλ, ρωμαϊκά πάρτι, μυστικές σέκτες, δολοφόνοι, πράκτορες της CIA και εξωγήινοι, καταλήγοντας σε όργιο αναφορών.

«Chatroom» του Χιντέο Νακάτα
Το πέπλο του υγρού Λονδίνου απλώνεται στα chatrooms και καλύπτει επιμελώς οποιαδήποτε προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας.

«The Radiant Child» για τον καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά
Μια ταινία φόρο τιμής για τα πενήντα χρόνια από την γέννηση του Αφροαμερικανού ζωγράφου που σημάδεψε την τέχνη του 20ού αιώνα. Ιδιοσυγκρασιακός και ευφυής, δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να απορρίπτει το σύστημα που τον ανέδειξε, σοκάροντας με τον εκρηκτικό χαρακτήρα και τις ακραίες απόψεις του.

«Freakonomics»
Ένα από τα πιο παράξενα ντοκιμαντέρ της Ιστορίας συνδυάζει την πολιτική οικονομία, την ποπ κουλτούρα και το αιχμηρό χιούμορ στο πιο αστισυμβατικό μάθημα που φανταστήκατε ποτέ.

«Heartless» του Φίλιπ Ρίντλεϊ
Ένας νέος στις τρομακτικές συνοικίες του ανατολικού Λονδίνου βρίσκει τη μητέρα του δολοφονημένη από μια συμμορία και μπλέκεται σε μια φαουστική ιστορία που σίγουρα άξιζε την μακρόχρονη αναμονή.

Ελληνικές Παραγωγές

Οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζουν να στηρίζουν τους Έλληνες κινηματογραφιστές με την απονομή των βραβείων για τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Σκηνοθέτη και τους Καλύτερους Πρωτοεμφανιζόμενους Ηθοποιούς.

Κατά τη διάρκεια της 16ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα το τελευταίο Σάββατο (25/9) θα προβληθεί η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας», μια κινηματογραφική ξενάγηση στην πόλη, έτσι όπως δεν την είδαμε ποτέ.
Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη προβολή της τελευταίας ταινίας του Άγγελου Φραντζή «Μέσα στο Δάσος», η οποία γυρίστηκε με μια ψηφιακή φωτογραφική κάμερα και αποτυπώνει ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο.

Δύο ακόμη ελληνικές παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας θα είναι τα «45m2» του Στράτου Τζίτζη, με μια ταινία αναφορά στην απελπιστική καθημερινότητα της γενιάς των 600 ευρώ, αλλά και το «Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδου, μια διαφορετική ρομαντική κομεντί, που αποτυπώνει την πιο υπερφυσική διάσταση του έρωτα.

Αφιερώματα

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Έρνστ Λιούμπιτς, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο μάστορας της ιδιοφυούς κωμωδίας. Οι Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και την Γαλλική ταινιοθήκη, οργάνωσαν ένα τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Γάλλο σκηνοθέτη.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει τις ταινίες του «Monte Carlo» (1930), «One Hour With You» (1932), το «Design for Living» (1933), το «Angel» (1937), το θρυλικό «Ninotchka» (1939), το «To Be or Not to Be» (1942), «Cluny Brown» (1946).

Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί και για το έργο του Ολιβιέ Σμολντέρ, μια παρεξηγημένης ιδιοφυΐας του Βελγικού arthouse κινηματογράφου, που θα δώσει το παρών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οκτώ μικρού μήκους ταινίες του Σμολντέρ αλλά και η μοναδική μεγάλου μήκους απόπειρά του «Νuit noire» (Μαύρη νύχτα), που πρόκειται για έναν μύθο που εξιστορεί τη σχέση μεταξύ άσπρου και μαύρου και προκύπτει μέσα από τα απύθμενα βάθη του υποσυνείδητου.

Τα τμήματα του Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

* Διεθνές Διαγωνιστικό
* Διαγωνιστικό Τμήματος Μουσική & Φιλμ
* Ελληνικό Σινεμά
* Πανόραμα
* Μετά τα Μεσάνυχτα
* Πρεμιέρες
* Σινεμά στα Όρια
* Ντοκιμαντέρ
* Μικρές Ιστορίες

Εισιτήρια και κάρτες διαρκείας

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X» για μία ακόμα χρονιά θα διατηρούν την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ, ενώ θα πραγματοποιούνται και πρωινές προβολές με εισιτήριο μόλις 4 ευρώ.

Όσον αφορά τις κάρτες διαρκείας θα είναι των 10, των 20 ή των 25 προβολών, με έκπτωση 50% ανά προβολή.

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων θα γίνεται από τους εκάστοτε κινηματογράφους, ενώ θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από το κέντρο της Αθήνας και για τους τέσσερις κινηματογράφους του Φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;