ΑΕΙ ΤΕΙ | Συγχωνεύσεις τμημάτων και νέος νόμος

Συγχωνεύσεις τμημάτων καθώς και νέος νόμος που αφορά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ήταν οι δηλώσεις της υφ. Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία αναφέρει

Έχουμε τη μεγάλη αλλαγή στην τριτοβάθμια που ξεκινάει τον επόμενο μήνα η διαβούλευση και σε λίγο διάστημα θα έχουμε φέρει και το νόμο, που προοιωνίζει μεγάλες αλλαγές για τα πανεπιστήμια και για τα ΤΕΙ. Αλλαγές που έχουν να κάνουν με την αυξημένη τους αυτοτέλεια, την αναβάθμιση των σπουδών, τη διεθνή διάσταση, την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων μας, πάρα πολλά. Μέσα σ’ αυτά είναι και μια πολύ-πολύ σοβαρή αναδιάρθρωση όχι μόνο ΤΕΙ, και Πανεπιστημίων.

καθώς επίσης προσθέτει ότι

Από ‘κει και πέρα δε σημαίνει, επιτρέψτε μου να πω, ότι στο ΤΕΙ που έχουν τις κενές θέσεις είναι ντε και καλά το ΤΕΙ το οποίο έχει χειρότερες υποδομές. Όχι. Και επίσης πρέπει να σας πω, πότε θα χάσει η Ελλάδα τα χρήματα αυτά, ή θα πρέπει να τα δώσει πίσω; Όταν πει ότι το τάδε ΤΕΙ το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το ΕΣΠΑ ή το προηγούμενο, ότι το κλείνω, μονομερώς. Όταν υπάρξει συγχώνευση και αξιοποίηση όλων αυτών που επενδύθηκαν, βεβαίως η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει κάτι από χρήματα. Και η αναζήτηση πόρων πίσω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να κάνει με τον τρόπο που διαπραγματεύεσαι και το πώς βλέπει ή δεν βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι πόροι που έχουν διατεθεί αξιοποιούνται. Ακόμα και αν υπάρξουν αλλαγές και αναδιατάξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;