Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Σαντορίνη

Το νησί Σαντορίνη ή Θήρα βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύπλεγμα των Κυκλάδων.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, τα Φηρά, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στα βαθιά καταγάλανα νερά και το νησάκι της Νέας Καμένης, μοιάζουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον ουρανό. Πολύχρωμα και έντονα, δραστήρια και ξέφρενα, δικαίως αποτελούν την πρωτεύουσα του νησιού γιατί, πολύ απλά, όλα θα τα βρείτε εδώ.

Έχοντας ήδη αφήσει τις αποσκευές μου στο ξενοδοχείο, φτάνω στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία Θεοτοκόπουλου, το πιο κεντρικό σημείο του νησιού. Το παρκάρισμα αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση παρόλο που υπάρχουν 3 ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης.

Η είσοδος σε ένα από τα καλντερίμια σηματοδοτεί την έναρξη ενός παιχνιδιού, όπου ο επισκέπτης ακροβατεί μεταξύ του χτες και του σήμερα.

Η Μαρκησία, υπομονετική και ακούραστη, είναι η πρώτη που μας υποδέχεται. Υπομονετική, γιατί η Μαρκησία είναι… γαϊδούρι(!), και ακούραστη, γιατί υπό την επίβλεψη του κ. Νίκου περιδιαβαίνει τα δρομάκια των Φηρών κουβαλώντας στη ράχη της «…pistachios!», -δηλαδή φιστίκια- όπως φωνάζει χαρακτηριστικά το αφεντικό της. Όσες φορές και αν «χαθείτε» στα καλντερίμια, να είστε σίγουροι ότι θα τη συναντήσετε.

Τα δρομάκια των Φηρών σφύζουν από ζωή και πλημμυρίζουν από ανθρώπους που έχουν έρθει από κάθε γωνιά του πλανήτη. Για αρκετούς ταξιδιώτες -ιδιαίτερα ασιατικής καταγωγής- η Σαντορίνη είναι όνειρο ζωής· γι’ αυτό και δεν αφήνουν καμία ευκαιρία εξερεύνησης των δύσβατων μονοπατιών του νησιού ανεκμετάλλευτη.

Πολλοί επιλέγουν να κατέβουν με τα πόδια και τα 587 σκαλιά, που οδηγούν στον Μέσα Γιαλό. Για όσους… «δεν το λέει η καρδιά τους» υπάρχουν τα γαϊδουράκια («γαϊδουροκαβαλαρία», όπως λένε οι ντόπιοι) καθώς και το τελεφερίκ. Η πεζοπορία, παρόλο που διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά, θα σας χαρίσει μοναδικές εικόνες. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά και πλησιάζοντας προς τη θάλασσα, το τοπίο φαντάζει πιο γαλήνιο καθώς τα τουριστικά καταστήματα αραιώνουν, ενώ στρέφοντας την πλάτη πίσω μπορείτε να θαυμάσετε στην Καλντέρα τους υπέροχους ιριδισμούς των γεωλογικών πετρωμάτων και τους περίτεχνους σχηματισμούς που έμειναν αναλλοίωτοι στο πέρασμα των αιώνων.

Αξίζει να δείτε

*Η εκλεπτυσμένη αισθητική της αγοράς της Οίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τυποποιημένη αγορά των Φηρών∙ τα τουριστικά μαγαζιά με κάθε είδους σουβενίρ δίνουν τη θέση τους σε γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής και σε μαγαζάκια με είδη λαϊκής χειροτεχνίας.

Λίγο πιο κάτω συναντώ ένα παραδοσιακό υφαντήρι. Η οικονομία του νησιού τον 17ο αιώνα στηριζόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην παραγωγή υφασμάτων, τα οποία, έχοντας πρώτα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, στη συνέχεια πωλούνταν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

*Η Οία το απόγευμα πλημμυρίζει από επισκέπτες που περιμένουν να δουν το διάσημο πλέον σε όλους ηλιοβασίλεμα! Τα καλντερίμια γεμίζουν από κόσμο που ανεβαίνει μέχρι και στα πιο περίεργα μέρη -όπως σκεπές-, προκειμένου να απαθανατίσει τον ήλιο την ώρα που δύει.

Πρωταγωνιστές του «φιλήσυχου» τοπίου δεν είναι άλλοι από τους ερωτευμένους, οι οποίοι, αφού γίνουν μάρτυρες αυτού του συγκλονιστικού θεάματος, επιλέγουν κάποιο εστιατόριο για ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως πλέον… των κεριών. Όσον αφορά στη νυχτερινή διασκέδαση; Η Οία διαθέτει ελάχιστα bars, ιδανικά για ένα «χαλαρό» ποτό.

*Ανήμερα στις 15 Αυγούστου να φωτογραφήσεις το μοναδικό θέαμα αναπαράστασης της έκρηξης του ηφαιστείου, όπου για παραπάνω από 30΄πυροτεχνήματα και φωτιές που ανάβουν πάνω στο κρατήρα και φωτοβολίδες από τα γύρω αγκυροβολημένα καϊκια και σκάφη προκαλούν μια εικονική έκρηξη που φωτίζουν ολόκληρη τη καλντέρα!

Παραλίες

* Περίσσα. Τοποθετημένη στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού, απλωμένη σε μήκος 7 χλμ. περίπου, η πιο γνωστή παραλία της Σαντορίνης. Με κατάμαυρη άμμο, καθαρά βαθιά νερά και πλήρως οργανωμένα beach bars και ταβερνούλες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, η Περίσσα φιλοξενεί κάθε είδους επισκέπτη που προτιμά κάτι πιο οικονομικό σε ότι αφορά διαμονή και διασκέδαση.

Οργανωμένο Camping, Mediterranean Dive Club, ιππασία κατά μήκος της παραλίας και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στη Περίσσα και στη συνέχεια της παραλίας της, τον περίβολο, τα καλοκαιρινά βράδυα με πανσέληνο θα απολαύσετε μια απο τις πιο μαγευτικές θέες στο Αιγαίο.

* Περίβολος. Το πιο όμορφο παραλιακό κομμάτι που ενώνει το βουνό στην αρχή της Περίσσας και τα ρηχά νερά προς το τέλος του Αϊ Γιώργη, με πεντακάθαρα νερά, μαλακή μαύρη άμμο, πλήθος όμορφα εστιατόρια και beach bars με υπέροχες μουσικές και χώρους chill out πάνω στην άμμο. Η συνέχεια της παραλίας Περίσσα είναι φυσικά προσιτή με αυτοκίνητο/μηχανάκι, αλλά προτείνουμε ν΄αφήσετε το αμάξι σε κάποιο σημείο της παραλίας – υπάρχουν ελεύθερα πάρκινγκ παντού – και να περπατήσετε τον παραλιακό δρόμο παράλληλα με τη θάλασσα, απολαμβάνοντας έτσι το φυσικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο. Άν είστε τυχεροί κατά το σούρουπο μπορεί και να παραστείτε μάρτυρες ενός ρομαντικού γάμου στη παραλία! Το συνηθίζουν κυρίως οι ξένοι, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

* Κόκκινη Παραλία. Μόλις ένα βήμα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, αφήνετε το αυτοκίνητο στο ανοιχτό πάρκινγκ (στάση λεωφορείου) και ξεκινάτε μια 2λεπτη σχεδόν ανάβαση -κατάβαση για ν’ αντικρίσετε μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα – άσπρο, κόκκινο & μαύρο σε μια παραλία. Σκούρα μπλε νερά, δύο καντίνες για τα απαραίτητα και ελάχιστες ομπρέλες είναι τα συστατικά αυτού του μέρους. Η πρόσβαση γίνεται και με καραβάκι από το Ακρωτήρι.

* Καμάρι. Η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, μήκους 5χλμ. περίπου, πλήρως εξοπλισμένη, ιδιαίτερα αγαπητή σε τουρίστες όλων των ειδών και με δύο δυνατά σημεία: το Μέσα Βουνό της Αρχαίας Θήρας που δεσπόζει στο νότιο μέρος της παραλίας και η συχνή «παρέλαση» των αεροπλάνων σε απίστευτα κοντινή απόσταση από το νερό και πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων – το αεροδρόμιο ξεκινάει στο τέλος των σπιτιών! Εκμεταλευτήτε οπωσδήποτε το μπάνιο σας στο Καμάρι για μια επίσκεψη στην Αρχαία Θήρα. Παρόλο που δεν είναι διάσημη όπως ο αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήρι είναι μοναδική σαν τόπος (όπως και οι περισσότερες περιοχές στη Σαντορίνη) και από το αρχαίο της θέατρο βλέπεις μόνο την απεραντοσύνη του Αιγαίου.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;