Αναστέλλεται η αποχή των βαθμολογητών

Την απόφαση να ανασταλεί η αποχή των βαθμολογητών έλαβε σήμερα η ΟΛΜΕ, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Παρά τη λήξη της αποχής, ωστόσο, υπολογίζεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα καθυστερήσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές, κάνοντας, όμως λόγο για ένα «θερμό» φθινόπωρο.

Σχετικά με το αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο κ. Πεππές είπε ότι «η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής – είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους». Ο κ. Πεππές κατέληξε, εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Ωστόσο, το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως «πουλημένη». «Η απόφαση για αναστολή σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση που συνεχιζόταν η αποχή, το υπουργείο Παιδείας εξέταζε το ενδεχόμενο η διόρθωση των γραπτών να ανατεθεί σε άλλους καθηγητές στα βαθμολογικά κέντρα όπου δεν υπάρχει αποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;