Ελλάδα - Νιγηρία 2 - 1 | Η πρώτη νίκη στην ιστορία της!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της, στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχε η Εθνική Ελλάδος επικρατώντας της Νιγηρίας με 2-1.

Το παιχνίδι άρχισε με την εθνική να δείχνει θέληση, αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 16ο λεπτό, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούτσε και λάθος εκτίμηση του Τζόρβα.

Οι ισορροπίες ανατράπηκαν όμως, όταν στο 33ο λεπτό οι Νιγηριανοί, μετά από μία αψυχολόγητη ενέργεια του Καϊτά, έμειναν με 10 παίκτες. Η εθνική πήρε τα πάνω της, έχασε ευκαιρίες, και λίγο πριν την λήξη ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Σαλπιγγίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αγώνας γάτα – ποντίκι (που θα έλεγε ο Σκουντής) με την λύτρωση να έρχεται από τον Τοροσίδη, με κοντινό πλασέ στο 71′.

Πλέον η εθνική χρειάζεται μεγάλες συγκυρίες για να προκριθεί, αφού σε οποιαδήποτε μορφή ισοβαθμίας, περνάει η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή γκολ.

Βαθμολογία

Αργεντινή 6 (4-1)

Νότιος Κορέα 3 (3-4)

Ελλάδα 3 (2-3)

Νιγηρία 0 (1-3)

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (35’ Σαμαράς), Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79’ Νίνης).

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό (56’ Ετσιεζίλε, 79’ Αφολάμπι), Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι (46’ Ομπάσι), Γιακούμπου.

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
Γήπεδο: «Free State Stadium» (Μπλουμφοντέιν)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;