Αναιρέσεις 2010 @ Γεωπονική Σχολή

Το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ – που διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα – επιστρέφει φέτος με 3 ημέρες μουσικής, χορού, θεάτρου, κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες επιδιώκουν να αναδείξουν την διαφορετική πολιτική, κινηματική και πολιτιστική πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στο επίκεντρο της κρίσης και της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Το φετινό τριήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Στην μία από τις 2 σκηνές, στις 22.00 θα εμφανιστούν οι Swing Shoes και η Sugahspank. Ταυτόχρονα η ομάδα Athens Lindy Hop θα δίνει το δικό της χρώμα στη συναυλία με τις χορευτικές της παρεμβάσεις. Την ίδια ώρα στην μεγάλη σκηνή των Αναιρέσεων θα ανεβαίνει ο Γιάννης Χαρούλης και το συγκρότημα του. Με το πέρας της συναυλίας του Γιάννη Χαρούλη θα ακολουθήσει μια ειδική μουσική παράσταση από το «Καπνισμένο τσουκάλι», ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι του 20ου αιώνα.

Το Σάββατο 5 Ιούνη στην μεγάλη σκηνή και στις 21.30 το βράδυ, θα ανέβουν οι συντελεστές της Spinalonga Records «ζεσταίνοντας» το κοινό με επιλογές από το πλούσιο κατάλογο του ανεξάρτητου αθηναϊκού label, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τη συναυλία των Illegal Operation και των Last Drive. Μετά το τέλος του live, θα ακολουθήσει ένα after party από τη Spinalonga records.

Στη λαϊκή βραδιά του Σαββάτου, θα φιλοξενηθούν δύο από τις σημαντικότερες παρουσίες του ελληνικού τραγουδιού: τον συνθέτη και σολίστα σε μπουζούκι, λαούτο και ταμπουρά Χρήστο Κωνσταντίνου και την ορχήστρα του, μαζί με την ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη.

Την Τρίτη μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 6 Ιούνη, στις 22.00, στο χώρο της μικρής σκηνής, θα ανέβει το επίκαιρο θεατρικό έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπυλιόπουλου από τη Θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης.

Στις 21.30 στη μεγάλη σκηνή των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ τα Υπόγεια Ρεύματα, Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Κούτρας, θα κλείσουν τις φετινές εκδηλώσεις. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την μουσική συνάντηση και την επιτυχημένη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώνουν την παρουσίαση της παράστασης «Τους έχω βαρεθεί!…» στις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση, όπου το γνωστό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και παίζοντας πιάνο, ολοκληρώνει και δυναμώνει τη φωνή του σχήματος, ενώ συνταξιδιώτης τους θα είναι και ο σπουδαίος τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας, που θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το μουσικό έργο «Σταυρός του Νότου», του Θάνου Μικρούτσικου, ενός έργου που έχει σημαδέψει τρεις ολόκληρες γενιές, σε ποίηση Νίκου Καββαδία, του οποίου φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά οδός 54), 4-6 Ιουνίου 2010.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;