Ο πολυμετοχικός.. και ο αμέτοχος..

Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορείται το παραμυθάκι που προσπαθεί να πλασαριστεί από τα media αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του, και αφορά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Ελλάδα. Σε μια εποχή όπου το σκατό μας είναι εντός φούρνου,στους 140 βαθμούς, καθ’οδόν στο να γίνει παξιμάδι, τα μεγάλια κεφάλια που διοικούν τις 2 μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες στη χώρα μας,έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως όλα αυτά που βλέπουμε και στους 2 μετά την λήξη του πρωταθλήματος,γίνονται στη βάση της ιδέας που πρεσβεύει μια ομάδα. Αλήθεια όμως, πόσο υποτιμημένος είναι ο μέσος Έλληνας φίλαθλος στα μάτια ενός μεγαλοπαράγοντα?

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μετά το πέρας του πρωταθλήματος, ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του double, βρέθηκε σε μια εξ απροόπτου κατάσταση, με τους διοικούντες να βγάζουν (για ακόμη μια φορά) τα Shogun μαχαίρια τους. Οι διενέξεις ανάμεσα σε Βαρδινογιάνη – Βγενόπουλο και Πατέρα – Γιαννακόπουλο και τούμπαλιν, και όλα αυτά που παρακολουθούμε μέρες τώρα, με τους μετόχους να έχουν εντάξει τις ανακοινώσεις στην καθημερινή ατζέντα τους, με κάνει να αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω ένας φίλος του ΠΑΟ που πιστεύει ότι αυτό το άνευ προηγουμένου ξεκατίνιασμα γίνεται για το καλό της ομάδας και όχι για το πορτοφόλι, τα εγώ, τα θέλω και τα προσωπικά παιχνίδια των μετόχων. Από τη μία οι οπαδοί που -δικαίως- επιθυμούν την παραμονή του Πατέρα στο τιμόνι, γιατί αυτόν ξέρουνε, αυτόν εμπιστεύονται, από την άλλη, έχεις Πατέρα και Τζίγκερ να θέλουνε Γιαννακόπουλο, ο οποίος όμως, έχει εκ των προτέρων βγει και πει ότι του έχει γίνει πρόταση, δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία, και μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε,προσέξτε την πικάντικη λεπτομέρεια τώρα, βγήκε ο μικρός θεούλης και είπε ότι του ξαναέγινε πρόταση αλλά αρνήθηκε και πάλι, τιμώντας α)τα πανταλόνια που φοράει και β)τις μεγάλες cojones που κουβαλάει (δικά του λόγια χρησιμοποιώ). Είναι να απορεί κανείς με τις ερασιτεχνικού τύπoυ γελοιότητες που λαμβάνουν χώρα σε μια ομάδα που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα και προέρχεται από την κατάκτηση του double. Αλλά ευτυχώς για τα παλικάρια μας εκεί στην Παιανία,υπάρχουν και χειρότερα. Ποιά είναι αυτά?

Τη στιγμή λοιπόν που στον πολυμετοχικό έχουν πιαστεί μπικουτί με μπικουτί, έρχεται στο προσκήνιο ο.. αμέτοχος.. ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων 15 ετών. Η κατάσταση, με το πέρας του πρωταθλήματος, ξεχείλισε το ποτήρι, η πέμπτη θέση είναι η χειρότερη σαφώς της δεκαετίας (και βάλε),και μέσα σε όλα αυτά, εκεί που όλοι περιμένουν τον επί δεκαπενταετίας πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη να βγει να μιλήσει, τίποτα. Το απόλυτο μηδέν. Νεκρική σιγή. Μέσα σε μια κατάσταση που κόσμος και παίχτες είναι λαβωμένοι, που περιμένεις τον ηγέτη που θα σου προσδώσει θάρρος και ελπίδα για την επόμενη μέρα (όπως έγινε άλλωστε το 2004), δεν γίνεται τίποτα. Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό φέτος δεν ήταν το ότι έχασε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν ούτε καν το ότι βγήκε πέμπτος. Είναι ότι,σε αντίθεση με το 2004 που μετά την απώλεια του double ο Σωκράτης βγήκε μπροστά, πήρε την ομάδα πάνω του, πήρε προπονητή, έφερε παίχτες (βλέπε Rivaldo) και γενικότερα είχε στο μυαλό του το ότι «δεν θα ξαναφήσω να γίνει κάτι τέτοιο,του χρόνου θα τα γαμ..ω όλα»,φέτος δεν έχει χρησιμοποιηθεί ουδεμία από τις παραπάνω τεχνικές, που να δίνει φως στον ορίζοντα, και δυστυχώς δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί. Όλα αυτά βέβαια στηρίζονται στα λάθη που άρχισαν το περσινό καλοκαίρι,όπου ο Ολυμπιακός ξεκινούσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με ένα ελλιπέστατο ρόστερ, με έναν αμφιβόλου αξίας προπονητή(και πόσο μάλλον τη φυγή του καλύτερου για πολλούς προπονητή που έχει περάσει ποτέ απ το λιμάνι)και τελείωνε αυτές με συνολικά 3 αλλαγές προπονητών,έναν σκάουτερ στη θέση του προπονητή και τον Όσκαρ όχι μόνο βασικό αλλά και να ανακυρήσσεται MVP σε πολλά ματς. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν ξέρω πόσο γραφικό είναι αυτό που μόλις έγραψα! Εάν δεν μπορεί ο Σωκράτης, δεν τρέχει τίποτα, και πολύ περισσότερο κανένας δεν θα τον κατηγορήσει για τίποτα, εάν φύγει αξιοπρεπώς. Ο ίδιος,στο ΔΣ που έγινε, εμφανίστηκε τσαντισμένος, σου λέει «δεν γαμ..ται,έχω δώσει 15 χρόνια τώρα 10 double, παιχταράδες, γήπεδα και θα μου την πουν τα μουν..να? Φέυγω κύριοι. Και ξέρετε κάτι? Δεν βάζω φράγκο για τα χρέη. Όχι δεν μπορώ να βάλω,δεν γουστάρω» Ωραία ξηγιέσαι ρε πρόεδρε. Τουλάχιστον δίνεις χώρο. Έλα μου όμως που, όπως και να χει η κατάσταση, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν..

Ο φιλόδοξος,wanna be Πατέρας, Βαγγέλης Μαρινάκης, βέρος Πειραιώτης σου λέει,θέλησε ο έρμος να δώσει μια γερή μπουνιά στο κατεστημένο του «ο Σωκράτης πάνω απ όλα» που επικρατεί στον Ολυμπιακό(και όχι μόνο) τα τελευταία 15 χρόνια,βγαίνοντας και λέγοντας,εν ολίγοις τα εξής: «Άκου να σου πώ,μπάρμπα.Ότι έφαγες έφαγες,ότι ήπιες ήπιες.Κάντηνα τώρα και πλέρωσε και το λογαριασμό όπως θα φεύγεις,να παίρνουν άλλοι σειρά»,και όλα αυτά-όλως τυχαίως(βλ.πολυμετοχικός)- βασισμένα στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός.Βαγγελάκη,δεν σου λεγε ο Πατέρας σου ότι αυτά δεν τα κάνουν,όταν «υποτίθεται» ξεκινάς μια διαπραγμάτευση?Ομάδα πας να πάρεις,όχι ράφι απ το ΙΚΕΑ.Έτσι λοιπόν,μετά την γραφική δήλωση νο1,σκάει μύτη και η γραφική δήλωση νο2: «Σας κάνω δώρω τον προπονητή,γιατί είμαι και πολύ large άμα γουστάρω»(το ναουμ προεραιτικό).Μετά από αυτά λοιπόν στέλνει τη επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ,η οποία,κατά τη γνώμη μου θα είχε πολλή περισσότερη τύχη εάν δεν είχαν προηγηθεί οι σουρεαλισμοί του εφοπλιστού.60 εκατ.ευρώ,τα 10 για χρέη,+προπονητής+παίχτες+..+..+τη μάνα μου+και γω δεν ξέρω τι άλλο.Και 100 να του δινες,του Σωκράτη δεν του φέρονται έτσι.Κι αν δεν το χες μάθει μέχρι τώρα ήρθε κι εσένα η ώρα σου.Απ ότι φαίνεται λοιπόν θα επέλθει ναυάγιο στη συγκεκριμμένη πρόταση,μιας και ο Κόκκαλης,λέει,θα θέσει σε εφαρμογή του plan b:επανενεργοποίηση του Πέτρου και είσοδος του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΠΑΕ.Τι να πώ,θα αρχίσω τα βαριά….

Μέσα σ όλα αυτά τα αγαπημένα,έχεις και την ΑΕΚ,που ο Αδαμίδης(καλά είναι τρελός έτσι?),πήρε φόρα και δεν σταματάει.Έκανε τέτοιο γερό μπάσιμο στα μεταγραφικά,και πάει λέει να πάρει Ζεοβάνι,Ντιούφ,(εν ολίγοις δλδ. κοιτάει παιχταράδες που μένουν ελέυθεροι από ομάδες που πέφτουν κατηγορία και έχουν οικονομικά προβλήματα σε πρωταθληματάρες,όπως θα έπρεπε να κάνουν και οι άλλοι 2,που αποτελούν ΤΡΑΝΗ απόδειξη ότι ο ύπνος δεν τρέφει ΜΟΝΟ τα παιδιά),γυρίζουν οι παλιοσειρείς Λύμπε και Δέλλας και να δώσουν προσωπικότητα στην ομάδα και ακούστηκαν Έλληνες όπως Τζαβέλλας κλπ..Αν όντως γίνουν όλα αυτά,εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την ακραία μαλάκινση που δέρνει τους άλλους 2,θα μιλάμε για το κόλπο grosso της δεκαετίας.Ίδωμεν..

Μέσα σ αυτό το αλαλούμ έχουμε και το Μουντιάλ,μπας και δούμε λίγο μπαλίτσα και ξεκ..λώσουμε. Ένα μόνο εύχομαι:να μη χρειαστεί να κατεβάσω απ το ντουλάπι με τα φάρμακα το atarax για τις καραμούζες των Νοτιοαφρικανών. Υγιαίνετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;