Ξεκίνησε το Festival Αθηνών και Επιδαύρου

Με εκθέσεις των Ουίλιαμ Κέντριτζ, Κριστόφ Μπύχελ και Σωκράτη ξεκίνησε το Φεστιβάλ Αθηνών.

Κατι τέτοιο μπορεί να μοιάζει παράδοξο αλλά δεν είναι: να φιλοξενούνται δηλαδή εκθέσεις κορυφαίων ξένων καλλιτεχνών στον τόπο μας, τη στιγμή που η χώρα βιώνει την τεράστια οικονομική της κρίση.

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Ουίλιαμ Κέντριτζ, συμμετέχει αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα με την έκθεσή του που μεταφέρθηκε από το Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, στην Πειραιώς 260, σε μια από τις αποθήκες του παλιού εργοστασίου που λειτουργούν για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Αθηνών, από τότε που ανέλαβε την διεύθυνσή του ο Γιώργος Λούκος.

Προς τιμήν του διευθυντή του φεστιβάλ, ο νοτιοαφρικανός εικαστικός καλλιτέχνης, δεν δέχθηκε αμοιβή αποδεικνύοντας ότι η τέχνη, σε καιρούς χαλεπούς λειτουργεί σαν αντίδοτο.

Έτσι το ελληνικό κοινό θα έρθει σε επαφή με την μνημειακή βιντεο-εγκατάσταση του στην οποία αντανακλάται το ενδιαφέρον και η έρευνα του καλλιτέχνη για την ακμή και την πτώση του ρωσικού μοντερνισμού, μέσα στο κλίμα του σταλινισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Festival Αθηνών, όπως και για το πρόγραμμα μπορείτε να βείτε στο επίσημο site του Festival Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς και στην σελίδα στο facebook.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;