Κάπνισμα τέλος!

Την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος επέλεξε η υπουργός υγείας για να ανακοινώσει τα νέα και οριστικά όπως όλα δείχνουν, μέτρα της καπνοαπαγόρευσης σε δημόσιους χώρους, μετά και τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετέχουν στην Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή.

Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να καταργήσει τα τασάκια σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, στα υγειονομικά καταστήματα αλλά και στους εργασιακούς χώρους. Μάλιστα, όπως υπογράμμιζαν πηγές μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής, η χώρας μας έχει καλό κλίμα και άρα οι…θεριακλήδες θα μπορούν να καπνίζουν στο πεζοδρόμιο – όπως άλλωστε, συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, δεν προβλέπονται εξαιρέσεις όπως ήταν για παράδειγμα τα καταστήματα κάτω των 70 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε πως θα είναι αυστηροί. Ειδικότερα, ο πρωτοβάθμιος έλεγχος θα διεξάγεται από την δημοτική αστυνομία και επικουρικά από το Λιμενικό Σώμα – όταν κρίνεται αναγκαίο.

Τα πρόστιμα ωστοσο, δεν θα επιβαρύνουν μόνον τους καταστηματάρχες που θα παραβλέπουν τον νόμο. Αντίθετα και σύμφωνα με πληροφορίες, το πορτοφόλι τους θα ανοίγουν και οι παραβάτες – πελάτες.

Επιπλέον, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος θα γίνεται από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), που αφενός θα εποπτεύει τους ελεγκτές και αφετέρου θα επισκέπτεται καταστήματα όταν εντοπίζεται υποτροπή παράβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;