Πτυχία στο στρατό

Επιπλέον κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) ιδρύονται σε στρατόπεδα και θα χορηγούν πτυχία τεχνικών επαγγελμάτων, χρήσιμα στην πολιτική ζωή των στρατευμένων. Μοριοδότηση και για θητεία ΕΠΟΠ.

Με έξι επιπλέον Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) διευρύνεται το πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη Δια Βίου Μάθηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με το πρόγραμμα οι στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφώνονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες και να παίρνουν το ανάλογο πτυχίο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην πολιτική τους ζωή, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το News247 πριν 3 και πλέον μήνες με σχετικό άρθρο στις 6 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον όσοι αποκτούν πτυχία θα μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) εφόσον μετά τη λήξη της θητείας τους επιθυμούν να προσληφθούν στην ίδια ή παραπλήσια ειδικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι λοιπόν εκτός από τα ΚΕΚ που ήδη λειτουργούν στη Σπάρτη (ΚΕΕΜ), τον Πύργο (ΣΕΤΤΗΛ), την Θήβα (ΚΕΠΒ), το Λουτράκι (ΣΜΧ) και το Καβούρι (128 ΣΕΤΗΛ) ιδρύονται καινούργια στις εξής μονάδες:

ΚΕΤΧ (Πάτρα)

ΚΕΥΠ (Λαμία)

ΚΕΔΒ (Καλαμάτα)

Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος (Σκαραμαγκάς)

307 ΤΣΑΥ (Βόλος)

Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (Τατόι)

Μεταξύ άλλων οι πιο σημαντικές ειδικότητες που εφεξής θα πιστοποιούνται είναι:

Τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι τροχοφόρων οχημάτων

Τεχνίτες οπτικών οργάνων

Τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι μηχανημάτων έργων

Οδηγοί οχημάτων

Χειριστές ασυρμάτων μέσων

Χειριστές ψηφιακών τερματικών συστημάτων

Μηχανοσυνθέτες ελικοπτέρων

Μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών.

Επιμορφωτικά προγράμματα

Ήδη από τον περασμένο μήνα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα μικρότερα επιμορφωτικά προγράμματα, με μεγάλη ανταπόκριση από τους στρατεύσιμους, που αφορούν:

– Ξένες Γλώσσες

– Πληροφορική

– Διοίκηση Επιχειρήσεων

Επίσης πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, σε μονάδες που εδρεύουν σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Λήμνο, Χίο, Κομοτηνή και Ξάνθη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση των προσόντων όσων κληρωτών το επιθυμούν.

«Στόχος του προγράμματος είναι να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, χρόνος δημιουργικός και γόνιμος για τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;