Το Hotmail αλλάζει!

Από neolaia.gr Team 19 Μαΐου 2010

Όπως όλοι ξέρουμε η υπηρεσία του Hotmail παραμένει η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους περισσότερους χρήστες σε όλο το κόσμο. Οι τεχνολογίες του σιγά – σιγά όμως άρχισαν να φαίνονται ξεπερασμένες. Η Microsoft το κατάλαβε αυτό και προχωρά μέσα στο καλοκαίρι σε μία μεγάλη εκτεταμένη αναβάθμιση.

«Δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε να βρισκόμαστε […] Η υπηρεσία μας δεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε» παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της Microsoft Κρις Τζόουνς παρουσιάζοντας το νέο Hotmail στο Σαν Φρανσίσκο, χθες Δευτέρα.

Οι κυριότερες αλλαγές θα είναι:

Η σελίδα με τα εισερχόμενα μηνύματα θα προβάλλει αυτόματα προεπισκοπίσεις φωτογραφιών, βίντεο και άλλων πολυμέσων που δέχεται ο χρήστης, χωρίς να πρέπει να ανοίξει το ίδιο το μήνυμα ή να ακολουθήσει κάποιο σύνδεσμο. Η Microsoft θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη λειτουργία, καθώς το 55% του αποθηκευτικού χώρου του Hotmail καταλαμβάνεται από συνημμένες φωτογραφίες. Προεπισκοπήσεις θα δημιουργούνται ακόμα όταν το σύστημα εντοπίσει συνδέσμους που οδηγούν σε υπηρεσίες φωτογραφιών, όπως το Flickr και το SmugMug, ή σε υπηρεσίες βίντεο όπως το YouTube και το Hulu.

Η νέα «μπάρα εισαγωγής» (insert bar) επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αρχεία (πχ. φωτογραφίες, βίντεο) μεγέθους έως και 10 Gigabyte. Τα αρχεία θα ανεβάζονται στη δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης Skydrive της Microsoft, από όπου θα μπορεί στη συνέχεια να τα κατεβάσει ο παραλήπτης.

Τα εισερχόμενα μηνύματα που περιέχουν ενημερώσεις από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης θα συγκεντρώνονται όλα σε μια ενιαία λίστα.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft απευθείας από τον δικτυακό τόπο του Hotmail, ώστε να μπορούν να στέλνουν συνδέσμους ως email.

Το νέο Hotmail θα δίνει επίσης την επιλογή κρυπτογράφησης των μηνυμάτων, όπως ήδη ισχύει στο Gmail. Σε αυτή την περίπτωση η διεύθυνση της υπηρεσίας θα ξεκινά με «https.

Παρόλο που οι αλλαγές και βελτιώσεις στο Hotmail ήταν ελάχιστες το περασμένο διάστημα, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft παραμένει η δημοφιλέστερη με 360 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Στη δεύτερη θέση το Yahoo Mail με 284 εκατ. χρήστες, στην τρίτη το Gmail της Google με 173 εκατομμύρια.

Στην αγορά των ΗΠΑ, πάντως, το Hotmail έρχεται δεύτερο με 47 εκατ. χρήστες, συγκριτικά με 95 εκατ. για το Yahoo Mail.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ