Money makes the world go round …

…money, money, money must be funny
in the rich man’s world, που τραγούδησαν και οι ΑΒΒΑ!

Ενώ το μέλλον της Ελλάδας τρίζει συθέμελα και οι διεθνείς αγορές αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου δεν φαίνεται να ανησυχούν καθόλου!

Αχα, τα λεφτά είναι πάρα πολλά, Άρη! Ο παγκόσμιος πλούτος ξεπερνά τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερα από τα μισά βρίσκονται στα χέρια μεγιστάνων μέσα στα σύνορα των Η.Π.Α. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας παρουσιάζουμε τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου με geo tagging:

ΗΠΑ: Μπορεί η κρίση να χτύπησε τη Wall Street και η ανεργία να χτυπάει διψήφιο ποσοστό, όμως μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου κατοικούν εκεί και προσπαθούν να ξοδεύσουν τις αμύθητες περιουσίες τους. Steve Jobs, Bill Gates, Ivanka Trump (κόρη του Donald, μεγιστάνα του real estate, σαν το δικό μας Βωβό ένα πράγμα) και πολλά γνωστά και άγνωστα golden boys…

Κεντρική-Νότια Αμερική: Λαθρέμποροι κόκας, πολιτικοί τόσο διεφθαρμένοι που κάνουν τους δικούς μας να μοιάζουν με αγγελούδια, επενδυτές που εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους του Αμαζονίου και τα κοιτάσματα πετρελαίου θησαυρίζουν απλά κουνώντας το δαχτυλάκι τους.

Ευρώπη: Από πού να αρχίσω; Από τα golden boys σε Παρίσι και Λονδίνο με χόμπι την αγορά και πώληση μετοχών και ομολόγων αξίας δισεκατομμυρίων λιρών; Από τη Σκανδιναβία που με δύο εταιρείες- κολοσσούς (βλέπε ΝΟΚΙΑ και IKEA) έχει εισέλθει στις ζωές μας σε πλανητική κλίμακα; Να συνεχίσω με τη Γερμανία όπου η Susanne Κlatten, κληρονόμος της BMW, κινεί τα νήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας; Αλλά όχι, πάω σε κάτι καλύτερο: μητέρα Ρωσία και μεγιστάνες τύπου Abramovich (ρε φίλε, δώσε κάτι και σε εμάς!) που τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Πούτιν και εκμεταλλεύονται πλήρως τη βασιλεία του καπιταλισμού.

Ασία: Δεν είναι τυχαίο ότι το πετρέλαιο λέγεται αλλιώς και μαύρος χρυσός! Πως αλλιώς οι βασιλικές οικογένειες των Αραβικών Εμιράτων θα συγκέντρωναν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πλούτου; Αχ ναι, υπάρχει και το Ντουμπάι! Ο ναός του κιτς και του crazy spending. Στην Ινδία δε, ανθούν οι κλάδοι του Real estate και της πληροφορικής και ένας από τους τοπικούς (Slumdog) millionaire είναι ο Mukesh Ambani. Απ’ την άλλη μεριά τώρα στην Κίνα, το τιμόνι έχει το ίδιο το κράτος αφού διατηρεί περισσότερο από το 51% κάθε επιχείρησης, είτε είναι ξένη είτε τοπική. Τέλος, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ή αλλιώς στο ναό των gadgets, η σύγχρονη τεχνολογία συμβαδίζει με την παράδοση καθώς οι μπίζνες ακολουθούν και τηρούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο με αυστηρούς όρους. Τύφλα να ‘χει ο Akio Toyoda, δηλαδή, πρόεδρος –ποιας άλλης;- της ΤΟΥΟΤΑ.

Αφρική: Ναι, μπορεί στην Αφρική κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους από μια απλή γρίπη και να μην έχουν να πιουν νερό αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, -ή καλύτερα, του διαμαντιού. Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι επενδυτές συνεχίζουν τις αποικιοκρατικές πολιτικές τους και την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της μαύρης ηπείρου, με συνένοχους τους τοπικούς δικτάτορες που ευδοκιμούν και φυσικά πλουτίζουν.

Αυστραλία: Η πέμπτη ήπειρος πέρα από την εξαγωγή εγχώριων σταρ στο Χόλυγουντ (βλ. Nicole Kidman), καλλιεργεί και ένα άλλο είδος πλουσίων, αυτό των μεγάλων γαιοκτημόνων. Ατέλειωτες εκτάσεις με καλλιέργειες και η κτηνοτροφία, αποδίδουν τα μέγιστα στους κατόχους τους, που αναζητούν μία θέση στο χάρτη των πιο πλουσίων ανθρώπων του κόσμου.

Εμείς οι υπόλοιποι, λοιπόν, ας βολευτούμε με τη νέα ταινία Wall Street: Money never sleeps, με πρωταγωνιστή το Michael Douglas που αποτελεί γροθιά στο καπιταλιστικό σύστημα και αναλύει τα αίτια της κρίσης που σκηνοθετεί ο Oliver Stone…

Συντάκτρια: FotiniZer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;