Ουσιαστική Ευκαιρία, του @stakon

Παράξενο να μιλάει κανείς για ευκαιρίες σε νεανικά μυαλά τη στιγμή που ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας γύρω τους καταρρέει. Όμως η αλήθεια είναι πως μόνο η νεολαία έχει σοβαρές ευκαιρίες πλέον στην Ελλάδα να αναδείξει κάτι διαφορετικό. Ίσως κατά κάποιο τρόπο να είναι και το πεπρωμένο της να αλλάξει συνολικά αυτό το τόπο.

Οι προηγούμενοι απέτυχαν παταγωδώς. Κληροδότησαν ένα σαθρό σύστημα το οποίο κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Πλέον είναι η ώρα του ταμείου αλλά και η πραγματική ευκαιρία για τους νέους να αλλάξουν το τοπίο γύρω τους. Υπάρχουν τα εχέγγυα μιας και οι σημερινοί νέοι είναι οι πρώτοι που θα απαλλαγούν από το μεγαλύτερο βραχνά που υπήρχε στις γενιές από τη μεταπολίτευση και ένθεν: «Να δούμε πως θα γίνει να μπεις στο δημόσιο και να βολευτείς».

Η νοοτροπία αυτή που έτρωγε σαν σαράκι τα σωθικά της κοινωνίας μας ήταν ο βασικός παράγοντας οπισθοδρόμησης και ψαλιδίσματος των ονείρων της νέας γενιάς. Η ανάγκη για βόλεμα και για άραγμα έκανε την χώρα μας να θυμίζει σοσιαλιστικό παράδεισο στη Δύση. Το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και η συντριπτική πλειοψηφία του χρήματος που κυκλοφορεί στην αγορά αφορά δημόσιες δαπάνες. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κράτος χρηματοδοτούσε τα πάντα και η ιδιωτική πρωτοβουλία περιοριζόταν σε ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ μας.

Τώρα όμως είναι η ώρα της ευκαιρίας. Η ώρα για να λάμψουν φρέσκιες ιδέες και να μπορέσουν νέοι άνθρωποι να τις υλοποιήσουν σε ένα περιβάλλον που λόγω ανάγκης θα ψάχνεις τις εναλλακτικές προσεγγίσεις και τις διαφορετικές ιδέες. Είναι η στιγμή που οι πραγματικά ταλαντούχοι θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Γιατί θα πρέπει να σκαρφιστούμε τρόπους για να έχουμε διαφορετικά μοντέλα παραγωγής και ανάπτυξης με έξυπνους και ευέλικτους τρόπους.

Όμως αυτά απαιτούν και δραστική ωρίμανση ακόμα και στον τρόπο που διεκδικούν οι νέοι. Πρέπει να σταματήσουν να διεκδικούν με καταλήψεις τις πλάκας δια ασήμαντον αφορμή. Πλέον πρέπει να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες και να μάθουν να κυνηγούν τα όνειρα τους που δεν είναι πλέον ανάγκη να εγκλωβίζονται στο βόλεμα στο δημόσιο. Πλέον πρέπει να σταματήσουν να κοιτάνε τον μικρόκοσμο της Ελλάδας και να σηκώσουν το κεφάλι και να κοιτάνε έξω και ψηλά.

Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρία, οι νέοι δεν μπορούν να είναι μίζεροι και δεν μπορούν να σκέφτονται μίζερα. Πρέπει να κοιτάνε μπροστά και να έχουν στο μυαλό τους πως αυτοί κρατάνε το δικό τους μέλλον στα χέρια τους πλέον.

Από τον @stakon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;