Ο Κυνόδοντας στο Δρόμο για τα Oscar

Θρίαμβος στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Συνεχίζεται η σαρωτική πορεία σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και αίθουσες ανά τον κόσμο!

Ο Κυνόδοντας, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, μετά το 1ο Βραβείο στο Τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ των Καννών 2009, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία και στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αποσπώντας 5 βραβεία σε κύριες κατηγορίες – Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου και Μοντάζ – στην απονομή της 3ης Μαΐου 2010 των πρώτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Κυνόδοντας είναι και η Επίσημη Πρόταση της Ακαδημίας για το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010.
Η διεθνής επιτυχία για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ανά τον κόσμο σηματοδοτείται από σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Με σημεία – σταθμούς τις βραβεύσεις στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ των Καννών, Σαράγεβο, Μοντρεάλ, Μονπελιέ, Εστορίλ, Στοκχόλμης, Τεργέστης, Δουβλίνου και Σίτζες και την προβολή της στο φημισμένο MoMa των Ηνωμένων Πολιτείων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, New Directors/New Films 2010 (26 Μαρτίου – 4 Απριλίου), ο Κυνόδοντας προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Ρωσία. Στις 14 Μαΐου 2010 έχει προγραμματιστεί και η πρεμιέρα της ταινίας στην Ισπανία, ενώ στις 23 Ιουλίου 2010 ξεκινά η προβολή της στη Νορβηγία. Στο παλμαρέ των διακρίσεών του ο Γιώργος Λάνθιμος προσέθεσε στις 29 Απριλίου το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο RiveRun International Film Festival της Αμερικής και την Ειδική Μνεία στο ιταλικό Mosaico d’Europa Film Fest.

Η υποδοχή της ταινίας από κοινό και κριτικούς σε Αγγλία και Ιρλανδία, όπου η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται από τις 23 Απριλίου σε ευρύτατο κύκλωμα αιθουσών, είναι ενθουσιώδης. Έγκριτα μέσα όπως οι Times του Λονδίνου, ο Guardian, ο Independent και το Empire Online υποδέχθηκαν την ταινία με εξαιρετικές κριτικές που κάνουν λόγο για μια ταινία παγκόσμιου βεληνεκούς και δυναμικής αντάξιας καταξιωμένων δημιουργών, όπως ο Χάνεκε ή ο Τοντ Σόλοντς:
«Eυφυής, πνευματώδης δημιουργία, μια αυθεντική πρωτοτυπία – και μία από τις πιο σκοτεινές, άβολες και παράξενες ταινίες της χρονιάς»
The Times
«Μια μαύρη κωμωδία ποίημα δυσλειτουργίας… αυτό το μεγαλοφυές και παράξενο φιλμ από τον έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο είναι εξαίσια ερμηνευμένο και παγερά ελεγμένο – σε καθηλώνει από τις πρώτες σκηνές… απηχεί Μίκαελ Χάνεκε»
Guardian
«To πιο στυλάτο και απολαυστικό οικογενειακό δράμα της εβδομάδα… ο Λάνθιμος παρακολουθεί με απόλυτη λογική αυτή την κατάσταση – μισή Γιόζεφ Φριτζλ, μισή φιλοσοφικό πείραμα…»
Independent
«Μια ταινία που σε στοιχειώνει, χιουμοριστική και πολυβραβευμένη, ένα ταξίδι στην καρδιά του σκότους με εισιτήριο την ιδιαίτερα προκλητική ματιά του…»
Empire Online
Ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια παραγωγή της Boo Productions σε διανομή της Feelgood Entertainment.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;